Bivalyerős Gigabyte gamer notebookok, akár G-Sync-kel is

Az újdonságok közé egy Haswell alapú példány is került, ami cserébe két darab GeForce GTX 970M videokártyát rejt, természetesen SLI módba kapcsolva.

Bivalyerős Gigabyte gamer notebookok, akár G-Sync-kel is

Az Intel tegnap mutatta be a Broadwell sorozat legújabb tagjait, amelyek között öt friss asztali-, és öt friss mobil processzor található – számunkra most utóbbiak lesznek az érdekesebbek. A Gigabyte a bejelentés után nem sokkal le is rántotta a leplet első olyan új noteszgépeiről, amelyek már a friss platform, illetve a friss processzorok köré épülnek.

A gamereknek szánt masinák között két család tagjait találjuk: a P Series összesen három új taggal bővült, az Aorus szériában pedig két darab hatalmas teljesítményű gamer erőművet találunk, SLI támogatással is megfűszerezve.

Kezdjük a sort a P Series tagjaival. Ebben a családban háromféle modell foglal helyet, a P35, a P37 és a P55. Mindegyikből készül W és K sorozatú kiadás, amelyek között csak videokártya tekintetében van különbség: A W sorozat GeForce GTX 970M, a K sorozat pedig GeForce GTX 965M videokártyát kap. A P35 és a P37 extraként X sorozatú kiadásban is elérhető lesz, vagyis akár GeForce GTX 980M videokártyával is kérhetjük őket. Az újdonságok legfontosabb tulajdonságait az alábbi táblázat összegzi.

A P Series mellett az Aorus család is bővült, méghozzá két taggal. Az újdonságok az Aorus X sorozatban lapulnak, extra tulajdonságuk pedig az, hogy SLI kiépítésben érkeznek, illetve elsők között támogatják az Nvidia G-Sync technológiájának mobil kiadását, ami nemrég mutatkozott be.

Az X7-es változat ugyan "csak" egy Core i7-4870HQ típusú frissített Haswell processzort rejt, kijelzője azonban hatalmas, 17,3 hüvelykes képátlójú IPS panelt kapott. A G-Sync támogatással ellátott kijelző meghajtásáról nem egy, hanem rögtön két darab GeForce GTX 970M videokártya gondoskodik, így SLI alapú rendszerről beszélhetünk, ami bődületesen nagy teljesítményt nyújt.

Az X5-ös példány már "csak" 15,6 hüvelykes képátlójú IPS kijelzővel büszkélkedik, ám ez a panel nem Full HD, hanem 2880 x 1620 pixeles natív felbontás mellett üzemel, természetesen G-Sync támogatással. A nagyfelbontású kijelzőt két darab GeForce GTX 965M videokártyához kapcsolták, amelyek SLI módban duruzsolnak. Rendszermemóriából gyárilag csak 8 GB-nyi jár, de összesen négy darab So-DIMM memóriafoglalat áll rendelkezésre, így akár 32 GB-nyi RAM is bepréselhető az izomnoteszbe.

Az új Gigabyte noteszgépek rövidesen elérhetőek lesznek kereskedelmi forgalomban – a gyártó weboldalán már fel is tűntek. Listaárakról egyelőre nincs információ.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward