Bivalyerős gamer noteszgépet készített az ASUS

Az új notebookban akár a világ leggyorsabb egy GPU-s mobil videokártyája, a GeForce GTX 980M is helyet kaphat.

Bivalyerős gamer noteszgépet készített az ASUS

Az Nvidia nemrégiben rántotta le a leplet mobil csúcskártyájáról, a GeForce GTX 980M-ről, amely mellé egy "szerényebb" teljesítményt kínáló, mintegy 30%-kal lassabb példány, a GeForce GTX 970M is érkezett. Az ASUS legújabb RoG sorozatú gamer noteszgépében a fentebb említett két videokártya bármelyike helyet kaphat, de a G751-es noteszgép egyéb tulajdonságai is tekintélyt parancsolóak.

A G750-es modell által kitaposott ösvényt követő G751 egy igazi gamer noteszgép, ami nem kompaktságával, hanem hatalmas teljesítményével fogja rabul ejteni a vásárlókat. A G751-es egy 1920 x 1080 pixeles natív felbontás mellett üzemelő, 17,3 hüvelykes képátlójú matt LCD kijelzőt kapott, amely mögött LED-es háttérvilágítás teljesít szolgálatot. Az IPS típusú kijelző alap esetben nem rendelkezik érintő támogatással, viszont a G751JM modell esetében érintőkijelző is elérhető lesz. A 178 fokos függőleges és vízszintes betekintési szögekkel ellátott kijelző alatti házrész meglehetősen combos hardvert rejt, így nem meglepő, hogy külsejének egyes részei az F-22 Raptor lopakodó formavilágát idézik.

A HM87-es lapkakészlet köré épülő alaplap többféle processzort is rejthet: a G751JY modell Core i7-4860HQ vagy Core i7-4710HQ processzorral érhető el, míg a G751JT fixen Core i7-4710HQ-val érkezik. Az érintőkijelzős G751JM választásunktól függően Core i7-4710HQ vagy Core i5-4200H processzorral vihető haza. Rendszermemóriából igény szerint akár 32 GB-nyi DDR3L-1600 MHz-es RAM is csatasorba állítható, a videokártya szerepét pedig GeForce GTX 980M, 970M vagy 860M videokártyára bízhatjuk – ezek rendre 4 GB-nyi, 3 GB-nyi, illetve 2 GB-nyi VRAM-ot vonultatnak fel. A Trinity Display technológia jóvoltából a noteszgép – saját kijelzőjét is beleszámolva – egyszerre összesen 4 kijelzőt tud meghajtani a rendelkezésre álló HDMI 1.4, mini DisplayPort és D-Sub videó kimeneteken keresztül. Annak érdekében, hogy a rendszer teljesítménye még jobb lehessen, az ASUS Turbo Master technológiájának köszönhetően lehetőség van valós idejű GPU tuningra, ami akár 5%-os teljesítménynövekedést is hozhat a konyhára.

Az adatok tárolásáról a G751JY modellnél 256 GB-os vagy 512 GB-os NGFF SSD gondoskodhat, a többi modellnél pedig 2,5 hüvelykes 1 TB-os SSHD, 1 vagy 2 TB-os HDD, illetve 128 vagy 256 GB-os SSD állhat rendelkezésre. A G751-es noteszgépben összesen két HDD helyet alakítottak ki, plusz még optikai meghajtót is kérhetünk a rendszerhez, ami DVD-író, Blu-ray Combo meghajtó, illetve akár Blu-ray író is lehet. Az operációs rendszer szerepét Windows 8.1 vagy Windows 8.1 Professional kiadásra bízhatjuk.

A 802.11ac WiFi adapterrel ellátott rendszer HD webkmerával és tömbmikrofonnal egyaránt rendelkezik, tápellátásáról pedig nyolccellás akkumulátor gondoskodik. Az sajnos nem derült ki, hogy az akkumulátor mekkora kapacitással rendelkezik, valamint az sem tudható, hogy egyetlen teljes töltéssel nagyjából mennyi üzemidőt kínál. A 416 x 318 x 23-42 milliméteres mérettel rendelkező notebook tömege konfigurációtól függően 4,3 és 5,3 kilogramm között helyezkedik el.

A melegedő komponensek hűtéséről hőcső alapú, különálló réz hűtőbordákat alkalmazó hűtőrendszer gondoskodik, amely két ventilátort kapott. A légkeverők által megmozgatott meleg levegő a noteszgép hátulján található szellőzőkön keresztül távozik, a hűtés pedig halkan, remek hatásfok mellett üzemel. A notebookot igényes billentyűzettel is ellátták, ami állítható fényerősségű piros LED-es háttérvilágítást, valamint dedikált Steam és játékmenet-rögzítő billentyűt is kapott. A kijelző fedlapján található RoG logót szintén LED-es világítással látták el. Az optimális, erőteljes hangzásról a RoG AudioWizard technológiával megtámogatott ASUS SonicMaster audió rendszer gondoskodik.

Az ASUS újdonsága decembertől kezdve lesz elérhető kereskedelmi forgalomban, ára pedig konfigurációtól függően 450 000 és 500 000 forint között helyezkedik majd el.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward