Biostar Hi-Fi Z77X: új alaplap, minőségi hangzással

A Biostar legfrissebb Z77-es alaplapja minőségi audió vezérlővel rendelkezik.

Biostar Hi-Fi Z77X: új alaplap, minőségi hangzással

A zászlóshajó szerepét betöltő újdonság LGA-1155-ös processzorfoglalattal érkezik, így mind a Sandy Bridge, mind pedig az Ivy Bridge processzorokat képes fogadni. Az ATX formátumú újdonság négy darab DDR3-as memóriafoglalatában akár DDR3-2600 MHz-en ketyegő memóriamodulok is elhelyezhetőek, méghozzá 32 GB-nyi mennyiségben.

A bővítőelyek között összesen három darab PCI Express x16-os slot lapul, amelyek közül kettő a 3.0-s szabvány köré, egy pedig a 2.0-s szabvány köré épül. A PCI Express 3.0 x16-os slotok x16/x8-x8 módban üzemelhetnek és mind SLI, mind pedig CrossfireX konfiguráció építésére lehetőséget kínálnak. A PCI Express 3.0-s támogatás persze ezúttal is csak Ivy Bridge processzor alkalmazásakor áll rendelkezésre. A foglalatok között találunk még három darab PCI Express 2.0 x1-es slotot is, amit a PCH biztosít.

SATA portokból összesen hatot kapunk: két SATA 6 Gbps-osat és négy SATA 3 Gbps-osat. A portokhoz RAID 0,1,5,10 támogatás egyaránt jár, sőt, az Intel Smart Response technológiáját is támogatja a rendszer, így könnyedén építhetünk SSD/HDD hibrid adattárat. Az alaplap négy darab USB 3.0-s portot kínál, amelyek közül kettő a hátlapon, kettő pedig kivezetés formájában érhető. A Gigabites Ethernet vezérlő szerepét ezúttal egy Realtek RTL8111F típusú egység tölti be.

Az újdonság Realtek ALC898-as audió vezérlővel érkezik, amely nyolccsatornás audió támogatást biztosít. A Puro Hi-Fi technológia jóvoltából az audió vezérlő független tápellátást kapott, ami csökkenti a zajt és növeli az audió minőséget. A többrétegű nyomtatott áramköri lapra alapozó terméken minden csatornához külön "Non-Polarized Electrolysis Electric" (bipoláris elektrolit kondenzátor) típusú audió kondenzátorok tartoznak, így a zaj és a torzítás szintje alacsonyan marad, a hangzás pedig pozitív irányban változik: a felbontás javul, a hangeffektusok pedig élethűebbek lesznek. A minőségi audió kondenzátorok mellett Hi-Fi ellenállások is találhatóak az áramkörben, amelyek nem mások, mint ónoxidot tartalmazó fémoxid film típusú ellenállások. Ez utóbbiak elektronikai karakterisztikájuknak köszönhetően széles hőmérséklettartományon belül üzemelnek stabilan és megbízhatóan, szemben hagyományos fémoxid film alapú társaikkal.

A Biostar új alaplapja a Puro Hi-Fi mellett THX, Lucid MVP és SmartSpeedLan támogatással egyaránt rendelkezik. A gyártó Hi-Fi alaplapsorozatának tagjai kifejezetten jó választásnak minősülhetnek limitált költségvetésből gazdálkodó gamerek számára.

Az új alaplap várható végfelhasználói áráról egyelőre nem rántották le a leplet.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward