BIOSTAR FM2 lapcsalád: felkészülve az S-sorozatú, Richland APU-k fogadására

Körülbelül 1,5-2 hónap van hátra a rajtig, de a friss APU-k már készen állnak a háttérben, így az alaplapgyártók is megkezdték a felkészülést.

BIOSTAR FM2 lapcsalád: felkészülve az S-sorozatú, Richland APU-k fogadására

Az AMD eredeti elképzeléseinek megfelelően készen áll arra, hogy a következő generációs APU egységeit júniusban elstartoltassa. Az új Fusion S-sorozatot egyelőre "Richland" kódnéven ismerjük, melynek processzormagjai egy felfrissített grafikus maggal lesznek felvértezve ami HD-8000 sorozatú típusszámon lesz azonosítva, és az APU-k memóriavezérlője natív támogatást fog nyújtani a nagyon gyors DDR3-2133, azaz 2133 MHz-es üzemfrekvencián dolgozó modulokhoz. Erre a lépésre azért van égető szükség, mert az APU-ba integrált IGP a RAM vonatkozásában csak a rendszermemóriára számíthat, így a GPU olyan sebességű RAM-mal gazdálkodhat, amit a rendszer nyújtani tud neki. Egy grafikus magnak az 1333 MHz-es és 1600 MHz-es modulok nagyon szűk keresztmetszetet jelentenek, de az 1866 és 2000 MHz-es példányok sem nyújtanak maradéktalanul gyógyírt a problémára. A 2133 MHz-es tempó sem lesz csodafegyver, de a DDR3 jelenleg nagyjából ennyit tud, és mivel a DDR4 megjelenése még nagyon messze van, az AMD azzal főz, ami a konyhában van.

Tegnap a BIOSTAR a teljes socket FM2-es alaplap kínálatára bejelentette az új, "Richland" sorozat támogatását, amelyhez természetesen a felhasználó részéről egy BIOS frissítésre van szükség, amit majd egy friss meghajtó telepítésével kell kiegészíteni. A támogatást kínáló BIOS-ok már elérhetőek a gyártó weboldalán.

Természetesen nem a BIOSTAR az egyetlen, aki megtette a szükséges lépéseket, bármilyen márkájú socket FM2 foglalattal rendelkező modell esetén érdemes figyelni a gyártó oldalát és mindenképpen frissíteni a BIOS-t, ha "Richland" APU-ban gondolkodunk. A BIOS upgrade kellő szakmai tudás birtokában egyébként is javasolt, hiszen a támogatások kiterjesztése mellett teljesítménybeli és stabilitásbeli problémákat, bugokat is javít számos esetben.

A BIOSTAR jelenlegi FM2 kínálata
A BIOSTAR jelenlegi FM2 kínálata

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward