Billentyűzetfejlesztés Lenovo-módra

Apró, de annál lényegesebb változtatást valósított meg a T400-as sorozata legújabb frissítésével a Lenovo az eddigi hagyományokhoz képest, amit mindazok nagyra értékelhetnek, akiknek sokat kell gépelniük rajta.

Billentyűzetfejlesztés Lenovo-módra

Apró, de annál lényegesebb változtatást valósított meg a T400-as sorozata legújabb frissítésével a Lenovo az eddigi hagyományokhoz képest, amit mindazok nagyra értékelhetnek, akiknek sokat kell gépelniük rajta. A "Delete" és az "Escape" gombok méretét a szokásos kétszeresére növelték, kissé különösnek mondható, hosszúkás alakot kölcsönözve így nekik.

Amivel egyfelől persze valamennyi kockázatot is vállaltak, elvégre mindenki, aki gépelt már több billentyűzeten is, tanúsíthatja, hogy már egy apró eltérés a megszokottól is akadályt gördíthet a folyamatosság útjába, másfelől azonban alapos vizsgálódást is folytattak, mielőtt változtattak volna a felálláson:

Mintegy 30, önként jelentkező alkalmazottjuk számítógépén ugyanis leütésfigyelő programot helyeztek el - és így hamar kiderült, hogy az "Escape" és a "Delete" gombot hetente átlagosan 700 alkalommal használták, miközben ezeknek a hozzáférhetősége semmivel sem volt jobb a többi "külső", jóval ritkábban használt, nem-betű billentyűénél.

A változtatás tehát ezek szerint megalapozott - a kérdés már csak az, hogy mások szerint is az-e. Idővel kétségkívül ez is kiderül.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward