Billentyűzet + iPhone = Omnio WOWKeys

Billentyűzet + iPhone = Omnio WOWKeys

Az Omnio csapata egy meglehetősen furcsa termékkel állt elő, amely a WOWKeys nevet viseli. Az újdonságot tulajdonképpen egy átlagos billentyűzetből kialakított iPhone dokkolóként jellemezhetnénk, de itt ennél bizony jóval többről van szó. A WOWKeys az ASUS Eee Keyboard PC-jének iOS alapú ellenfelének tekinthető, amely egy iPhone 3G-s vagy iPhone 4-es okostelefon segítségével igen ütőképes vezérlőeszközzé varázsolható.

A billentyűzet jobb oldalán egy kis „bölcsőbe” helyezhetjük el iPhone 3G-s vagy iPhone 4-es okostelefonunkat. Ez a kis dokkoló rész egyfelől tölti az iPhone-t, másfelől lehetőséget biztosít a szinkronizációra is, de ez eddig semmi extra. Igen ám, de a WOWKeys tartalmaz 15 darab funkcióbillentyűt, amellyel a dokkolóban elhelyezett iPhone-t vezérelhetjük, így tulajdonképpen egy ARM alapú billentyűzet-számítógéphez juthatunk. Ez a felhasználási mód nem feltétlenül kényelmes, de természetesen vannak még extra szolgáltatások a termék tarsolyában. Az iPhone-ra különböző alkalmazásokat töltve a WOWKeys hatékony médiacenter-távvezérlőként is használható, ami mondjuk HTPC vezérlésekor jön jól. Ha már a vezérlésnél tartunk: az iPhone-t használhatjuk többérintéses érintőpadként is, azaz helyettesíthetjük a klasszikus egeret. Az iOS 4.2-es kiadásának megjelenésével a rendszert média streamelésre (fotók, videók, zene) is alkalmazhatjuk az AirPlay média streamer funkciónak köszönhetően.

A WOWKeys mind a PC, mind pedig a Mac konfigurációkkal kompatibilis lesz és akár átlagos vezetékes USB 2.0-s billentyűzetként is használhatjuk majd. Az újdonság 100 dolláros ajánlott végfelhasználói áron kerül forgalomba, de ahhoz, hogy kihasználhassuk a fent említett extra funkciókat, rendelkeznünk kell majd egy iPhone-nal is.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward