Bill Gates távozik a Microsoft igazgatótanácsából

Elég régóta tart a folyamat, amelynek keretén belül Bill Gates fokozatosan egyre eltávolodik a Microsofttól, ennek legújabb lépcsőjére éppen a napokban került sor.

Bill Gates távozik a Microsoft igazgatótanácsából

Bill Gates fontos döntést jelentett be 2020. március 13-án, amelynek értelmében elhagyja a Microsoft igazgatótanácsát is, ám fontos kérdésekben továbbra is számíthat rá a vezetőség, valamint a Microsoft első embere Satya Nadella.

Az időzítés nem véletlen, ugyanis a Microsoft 1986. március 13-án, azaz a bejelentés idején napra pontosan 34 névvel ezelőtt vált publikus vállalattá, a bejelentés pedig igen stílusosan történt, hiszen a Microsoft által felvásárolt LinkedIn virtuális hasábjain jelent meg.Galéria megnyitása Bill Gates – Forrás: microsoft.com

Bill Gates egyébként már évek óta távolodik a Microsofttól, ugyanis 2000-ben lemondott a vezérigazgatói pozíciójáról, mindennapi jelenlétét 2008-ban függesztette fel a cégnél, az igazgatótanács elnöki székéből pedig 2014-ben távozott, így azóta csak igazgatótanácsi tagként vett részt a vállalat életében, igaz, minden fontos döntésben kikérték a véleményét, így meghatározó szerepet töltött be a Microsoft életében.

Most, hogy az igazgatótanácsi tagságáról is lemondott, jobban el fog távolodni a vállalattól, ám arról azért biztosította a vezetést, illetve a technológiai fejlesztésekért felelős csapatot, hogy továbbra is rendelkezésre áll tanácsadóként, azaz nem engedi el teljesen a cég kezét. Bill Gates egyébként továbbra is a cég egyik legnagyobb részvényese marad, ugyanis tavaly decemberben még 100 milliónál is több részvénye volt, ami jelenlegi árfolyamon nagyjából 16 milliárd dollárt ér.

Bill Gates innentől kezdve még nagyobb hangsúlyt fordít majd a filantróp prioritásokra, mind például a globális egészségre és fejlődésre, valamint az oktatásra és a klímaváltozással kapcsolatos teendőkre. Éppen ezért több időt fordít a Bill & Melinda Gates Foundation körüli munkára, amelynek keretén belül fontos kihívások leküzdését tűzték ki célul.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap