BiCS NAND Flash memóriát gyárthat a Toshiba új üzeme

A Toshiba hamarosan egy új gyárat húz fel, amely 2018-tól áll csatasorba, feladata pedig a BiCS NAND Flash memóriachipek gyártása lesz.

BiCS NAND Flash memóriát gyárthat a Toshiba új üzeme

A Toshiba nemrégiben bejelentette, hogy új üzem építésébe kezd, amelyben elsősorban BiCS típusú NAND Flash memóriachipek készülnek majd. A tervek szerint a sorozatgyártás beindítására 2018 folyamán kerülhet sor, arról azonban egyelőre nem beszél a vállalat, hogy pontosan mekkora gyártókapacitása lesz az új üzemnek. A SanDisk még nem erősítette meg, hogy részt vesz-e az új üzem felhúzásával kapcsolatos munkában, az viszont biztosnak tűnik, hogy a pénzügyi problémák ellenére a Toshiba marad a világ legnagyobb NAND Flash gyártója.

Az említett beruházás teljes költsége mintegy 360 milliárd japán jent, azaz 3,233 milliárd dollárt tehet ki, amelyet a 2016-tól 2018-ig terjedő pénzügyi időszakban kell előteremteni. Maga az üzem a Yokkaichi Operations nevű iparterületen épülhet fel, azaz a már meglévő Fab 5-ös és Fab 2-es gyáregységek szomszédságában kap helyet. Az üzemépítéssel kapcsolatos pontos forgatókönyvet a 2016-os pénzügyi év kezdetekor részletezi a gyártó, ami egyébként áprilisban kezdődik. Az építés rendszerint egy évet szokott igénybe venni, majd a kész gyárépület berendezése és beüzemelése további két vagy három negyedéven át tarthat. Ebből kiindulva reálisnak tűnik a 2018-as pénzügyi évben kezdődő termelés.

Az új üzemben a Toshina 3D NAND Flash memóriachipjei készülhetnek, amelyek a BiCS (Bit Cost Scalable) NAND Flash nevet viselik. A Toshiba ezeket a memóriachipeket speciális, szabadalmaztatott „U”szerkezettel készíti, így a kész lapkák helykihasználása hatékonyabb, mint a konkurens megoldásoké. A gyártó a technológia segítségével már készített 48-rétegű 256 Gb-es TLC BiCS NAND Flash memóriachipeket, ám az egyelőre nem világos, hogy ezek valóban kisebbek-e a rivális Samsung megoldásainál, és ha igen, mennyivel. Amennyiben a Toshiba termékei tényleg kisebbek, úgy az előállítási költségek csökkenthetőek lesznek.

A friss BiCS NAND Flash memóriachipek gyártása már az új gyár felhúzása előtt elkezdődhet a meglévő Fab 5-ös és Fab 2-es üzemekben.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward