BenQ: Ragyogó új karcsúság

A BenQ legújabb, V2400W kódnevű, karcsú darabja mindössze 6 centis a legvastagabb pontján, és ezzel a maga kategóriájában - a 24 hüvelykes, széles LCD-k között - jelenleg "ő" a legvékonyabb.

BenQ: Ragyogó új karcsúság

A BenQ legújabb, V2400W kódnevű, karcsú darabja mindössze 6 centis a legvastagabb pontján, és ezzel a maga kategóriájában - a 24 hüvelykes, széles LCD-k között - jelenleg "ő" a legvékonyabb.

Az új képernyőt egyértelműen a stílusra hegyezték ki, ez már első pillantásra is azonnal megállapítható. Annak ellenére is, hogy olyan technikai jellemzőkkel dicsekedhet, mint 4000:1 dinamikus kontrasztráta és teljes 1080p-s HD támogatás, mindez elhalványul a kivitelezés fényében - amelyet Manfred Wang, a BenQ Lifestyle Design Center-ének igazgatója szerint a B2-es lopakodó bombázó-repülőgépek ihlettek, és amely így reményei szerint nem csak ámulatba ejt és igazi "elit" jelleget sugall, de hozzá még kellően rejtélyes benyomást is kelt.

Az áramvonalas, lekerekített forma a fejlett RHCM gyártási technikának köszönhető (Rapid Hear Cycle Molding), ami egyrészt a hagyományos, "doboz-jellegű" formáktól kellően elütő, újszerű körvonalak kialakítását teszi lehetővé - amit még külön ki is emelnek a kék LED-del és a karcsú érintővezérlőkkel -, másrészt pedig jóval finomabbá, erősebbé és ellenállóbbá is teszi a monitor anyagát.

Technikai jellemzők terén végül érdemes még megemlíteni a BenQ saját Senseye+photo Human Vision technológiáját is, amely a kellően eleven és élénk, valódi színvilágról gondoskodik; emellett a kontrasztrátának köszönhetően minden eddiginél több fekete árnyalatot képes megjeleníteni. Villámgyors a válaszideje is - mindössze 2ms - így garantált a tiszta és elmosódásmentes kép, bármit is nézünk (vagy épp játszunk) rajta... És persze nem hagyhatjuk ki a négy "varázsszót" sem: HDMI, HDCP, DVI-D és VGA.

Mifelénk várhatóan április környékén lesz kapható, bár az árat még nem lehet sejteni.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward