Bemutatta különálló üzenetküldő alkalmazását az Instagram

A Threads néven érkező applikációtól sokat vár a vállalat, ennek is a fotók lesznek a középpontjában.

Bemutatta különálló üzenetküldő alkalmazását az Instagram

Már hosszú ideje lehetett olyan pletykákat, kiszivárgott információkat hallani, hogy az Instagram szeretne egy különálló alkalmazást a beszélgetések számára, ahogy az a Facebook esetében biztosított a Messenger révén. És most elérkezett ez a fejlesztés Threads, várni sem kell rá, a felhasználók máris kipróbálhatják.

A Threads egy olyan csevegő lett, ahol az Instagram nyomatékosan kiemeli, hogy a közeli ismerősökkel való beszélgetésre szolgál. Ezen keresztül könnyedén lehet üzenni, és pillanatok alatt küldhetőek fotók és videók is, mivel az Instagramhoz kapcsolódik ez a megoldás, ezért különösen fontos lesz a multimédiás tartalmak továbbítása. Lényeges, hogy a Threads nem váltja ki a Directet, hanem amellett fog futni. A Directen továbbra is szinte bárki üzenhet az embereknek a követők közül, a Threads viszont arra fog szolgálni, hogy csak a válogatott közeli ismerősökkel való csevegéseket kezelje benne a felhasználó.

Az Instagram újítása tehát arra szolgál, hogy a fontosabb kapcsolatait ezen keresztül gondosabban, nagyobb odafigyeléssel tudja menedzselni a fiók tulajdonosa. A Threads több olyan lehetőséget is nyújt, ami a Directben nincs benne, itt például lehet állapotfrissítéseket közzétenni arról, hogy éppen hogy érzi magát az ember. De a megosztható tartalmak is változatosabbak lesznek. Három központi eleme van ennek a szolgáltatásnak, az első a kamera, a második a beérkezett üzenetek szekciója, a harmadik pedig a státuszinformációkat tartalmazó lap.

Alapesetben a Threads nyitóképernyője a kamera lesz, és villámgyorsan lehet innen megosztani. Azonnal készíthet fotót vagy videót az ember, és a képernyő alján láthatóak lesznek a kiemelt kontaktok, akiknek gyakorlatilag tényleg másodpercek alatt lehet elküldeni a felvételeket. Itt nincsenek kameraszűrők, szóval a módosításokkal sem lehet szöszölni. Amennyiben nem akar képet „lőni” a felhasználó, csak el kell húznia a képet balra, és máris látni fogja az összes beszélgetését, ami tükörképe lesz a Directnek, csak ugye azzal a nagy különbséggel, hogy itt kizárólag a kiválasztott közeli ismerősök üzenetei lesznek láthatóak.

Galéria megnyitása

A Threads lehetőséget nyújt csoportos csevegések kezelésére is, így a közeli ismerősöket még szűkebb csoportokba össze lehet vonni. Ez jól jöhet olyankor, amikor például egy találkozót kell leegyeztetni több személlyel. Itt csak olyan embereket lehet majd csoportokba foglalni, akik minden esetben közeli ismerős listán vannak, nem kell attól tartani, hogy ismeretlenekkel kerül össze egy beszélgetésben a felhasználó.

Az állapotfrissítések oldalán nagyon egyszerűen lehet majd kezelni a státuszokat, csak a rendelkezésre álló listán meg kell bökni azt, ami éppen a leginkább kifejezi a felhasználó érzéseit. Ez egy bővíthető lista, szóval olyan státuszokat tud felvenni az ember, amilyet csak kedve tartja, és mindegyikhez ki kell választania egy olyan hangulatjelet, ami szerinte oda legjobban passzol. Minden embernek a profilképe sarkában fog megjelenni az az emoji, amit választott a felhasználó, a kapcsolódó szöveg pedig a részletes nézetben lesz csak látható. (És azt is írja majd az app, hogy mióta van kint az adott állapot.)

Érdekesség, hogy automatikus státuszfrissítést is lehet itt választani, ami megtanulja majd, hogy például mikor van dolgozni a felhasznál, vagy mikor pihen éppen otthon, és így tovább. Ehhez lokációs adatokat is használ, így képes lesz azt jelezni, hogy éppen úton van a felhasználó, esetleg egy kávézóban tartózkodik. A Threads az automatikus állapotfrissítéshez sok adatra tart majd igényt (még azt is jelezheti, ha hamarosan lemerül a felhasználó mobilja), és ezt jelezni is fogja a rendszer a készülék tulajdonosa felé a telepítés során. De a vállalat elmondása szerint semmilyen adatot nem tárol el, nem kell attól tartani, hogy ez adatvédelmi kockázatot jelentene.

Galéria megnyitása

Az Instagram ezzel az üzenetküldővel azt szeretné elérni, hogy biztonságérzetet nyújtson az emberek számára. A vállalat bízik abban, hogy a Threads szolgáltatást mindenki előszeretettel fogja használni, és örömmel fogja megosztani benne a vele történő eseményeket bármilyen módon, mivel tudatában lesz annak, hogy azt csak egy nagyon szűk réteg láthatja, akikkel egyébként is bizalmas a kapcsolata.

Az Instagram követők nem fogják azt látni, hogy kik vették fel őket a Threads belső listájára, szóval nem kell attól tartani, hogy ez bármikor problémákat szülhet. Akármikor módosítja a közeli barátok névsorát a fiók tulajdonosa, arról sem kapnak semmilyen értesítést a követőek. Ez a privát szféra védelme érdekében is lényeges.

A Threads nem várat magára, máris hozzá lehet férni, ráadásul globálisan elérhető mindenki számára. Az Android és az iOS operációs rendszerű készülékekre egyaránt lehet telepíteni az applikációt, és a kezdő lépéseket követően indulhat a közeli ismerősökkel a csevegés.

Threads: Android | iOS

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap