Bemutatkoztak a Carrizo-L APU-k

Ezzel lecserélheti az AMD a teljes Beema vonulatot, tehát most alacsony fogyasztású, notebookokba szánt APU-k mutatkoztak be.

Bemutatkoztak a Carrizo-L APU-k

Elég sok minden történt az AMD Financial Analyst Day-én. A jövő boncolgatása mellett a cég csökkentette a Kaveri APU-k árait, bemutatta a régi-új, 300-as OEM és mobil Radeon családot, valamint útjára indította a Carrizo-L APU-kat. Ezek a Beema SoC-ok utódai, és a felépítésük is nagyon hasonló azokhoz, tehát óriási előrelépésre nem kell számítani.

Azért volt némi fejlesztés, ami a processzormagokon érhető tetten, ezért is kapták meg a Puma+ jelölést a sima Puma helyett. Az órajel vezérlő dolgozik sokkal dinamikusabban, ezért van a nagyon tág TDP keret mindegyik processzornál. A lényeg röviden annyi, hogy az APU-k megpróbálnak minden feladatot a lehető leggyorsabban végrehajtani, hogy utána visszatérhessenek pihenő állapotba. Ha kell, ezért hajlandó az APU a processzormagokat és az integrált GPU-t is maximális órajelen járatni, de csak amíg ez nem okoz melegedési problémákat. Ezen felül az architektúra nagyrészt változatlan, és a maximális órajelek is alig változtak a Beema APU-khoz képest.

Hamarosan befutnak az első Carrizo-L APU-t használó notebookok. Az Alienware, a Dell, a HP, a Lenovo és a Toshiba is lecsapott rájuk, és már szállítják is a partnereiknek a kész konfigurációkat.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward