Bemutatkozott az LG hajlított mobilja

Az LG G Flex 6 colos HD panellel várja majd, hogy a felhasználók tenyerébe mászhasson.

Bemutatkozott az LG hajlított mobilja

Alighogy bemutatta a Samsung a hajlított kijelzővel felszerelt okostelefonját, az LG Mobile mérnökei is előrukkoltak a saját megoldásukkal. A vállalat az előzetesen kiszivárgott információk szerint eredetileg novemberben rántotta volna le a leplet az újdonságáról, de vélhetően a Samsung korai bemutatója gyors válaszlépésre sarkallta őket.

Az LG G Flex így a piac második valóban meghajló megjelenítővel felvértezett okostelefonja lett. A rugalmas paneleknek köszönhetően létrejött konstrukciók között érdekes módon már válogathatunk is aszerint, hogy nekünk hogyan kényelmesebb a használat. Az LG ugyanis nem a függőleges tengelyre merőlegesen hajtotta be a készülékét, mint a Samsung, hanem vízszintesen tette mindezt, így a végeredmény hasonló lett ahhoz, mint amit a Nexus S és a Galaxy Nexus esetében láthattuk, csak itt sokkal nagyobb méretet ölt a meghajlás mértéke. Akárcsak a Samsung a Galaxy Roundnál, az LG sem árulta azt el, hogy mégis milyen mértékű hajlítással dolgoztak, ám azt leszögezhetjük, hogy egyetlen korábbi mobillal sem lehet majd összekeverni.

Az LG G szériájának legújabb tagja ugyan a Flex névre hallgat, de a legkevésbé sem flexibilis a telefon egésze, mindössze a beépített kijelzője, így senki ne próbálja az első adandó alkalommal a csuklójára hajtani. A masina óriási, 6 hüvelykes panelt kapott, mely 1280 x 720 képpontot sorakoztat fel a tulajdonosa előtt. Az OLED technológiával dolgozó eszköz így a pixelsűrűségét tekintve mindössze 244 PPI-s, de ez még így is megfelelő minőséget biztosít a széles betekintési szögek mellett. A felhasznált Plastic OLED (POLED) technológia egyébként a vetélytársakhoz képest nagyobb fényerőt és jobb színvilágot garantál, mert RGB alpixel-elrendezéssel operál. Két kamerája van az újdonságnak: előre egy Full HD (2.1 MP) videócsevegések levezénylésére alkalmas tekint, míg hátra egy 13 megapixeles került, melyet az LG G2-ből örökölt meg a mostani alanyunk.

Az új LG szívében az egyik legerősebb Qualcomm chip dobog majd. A Snapdragon 800 szériás chip (MSM 8974) 2,26 GHz-es órajelen üzemelő Krait 400 processzormagok négyesét alkalmazza az Adreno 330 grafikus egységgel társítva. A SoC mellé az LG mérnökei 2 GB-nyi LP DDR3 rendszermemóriát pakoltak, ami egészen biztos, hogy elegendő lesz azoknak a felhasználóknak is, akik egyszerre több alkalmazással dolgoznak. Az eMMC tárhelye 32 GB-os kapacitású, így erre sem lehet panaszunk, de ha szűkösre fordulna a helyzet még akkor is ott a microSD kártya hely. A kapcsolati lehetőségei között kiemelendő a 4G LTE-Advanced hálózati modem, amelynek köszönhetően az utunk során is villámgyors, 150 Mbps-os le és 50 Mbps-os feltöltési sebességgel internetezhetünk. Emellett a szabványos micro-USB aljzat is nagy sebességet nyújt, hiszen már a 3.0 elvárásait teljesíti. Van továbbá a gép tarsolyában 802.11 a/b/g/n/ac előírásoknak megfelelő, kétsávos Wi-Fi, Bluetooth 4.0 LE modul, A-GPS vevő GLONASS támogatással és persze NFC chip is.

Az operációs rendszer alapját az Android 4.2.2 adja, de ahogy azt az LG-nél már megszokhattuk, ez jelentős átalakításokon ment keresztül. Teljesen új képességeket egyébként nem igazán kaptunk az LG G2 által felvonultatott extrák után, de azért nem kell eddig nem látott lehetőség nélkül maradnunk. A Swing Lockscreen például annak függvényében változtatja a lezárt a képet, hogy hogyan tartjuk a szerkezetet – vélhetően itt is úgy lesz, mint a Samsung esetében, de erről nem kaptunk demonstrációt. Valamint ott a QTheater, mely gyors hozzáférési lehetőséget biztosít nekünk a fotóinkhoz, videóinkhoz és a YouTube-hoz, azonnal a lezárt képernyőről. Emellett persze már sok megszokott dologgal is találkozhatunk, így a Dual Window, a biztonságért felelős Guest Mode és a Plug & Pop, a Hi-Fi hangzást biztosító 192 kHz és 24 bit támogatás, és még napestig lehetne sorolni az LG fejlesztői által hozzáadott plusz dolgokat.

A gépház meglehetősen érdekesre sikerült, ugyanis egy öngyógyító réteggel látták el a hátulját, ami a kisebb karcokkal könnyedén elboldogul. Az LG szerint néhány perc alatt képes regenerálódni a megoldás, így a média számára az X-Men szériából ismert Wolverine-hez (Farkas) hasonlították – a humorérzékük a helyén van, és mostanában a reklámszakemberek is remekelnek, csalódásra ezúttal sincs ok. A fizikai paraméterei egyébként kellemesek a méretéhez képest: 160,5 x 81,6 x 7,9 milliméter a térfogata és 177 grammot nyom. Ebbe már egy 3500 mAh-s telep is belefért, ami bizony jelentősen nagyobb, mint a Round esetében alkalmazott 2800-as egység, így az üzemidő tekintetében mindenképpen az LG lehet a befutó. Gyári adatokat egyébként arra vonatkozóan nem kaptunk, hogy mennyi terhelést bír majd a mindennapok során, de előreláthatóan egy napot simán átvészelhetünk vegyes használat mellett.

Az LG G Flex hasonló utat jár majd be, mint a Samsung Galaxy Round, ez az út pedig Dél-Koreában fog indulni. Az LG esetében persze elég sűrűn fordul az elő, hogy a hazai boltok polcain hamarabb láthatóak viszont a legfrissebb fejlesztések, így a G Flex prioritása sem jelent meglepetést. Sajnos a megjelenés pontos dátuma és az, hogy mennyi lesz az ajánlott fogyasztói ára, még nem derült ki. A titánium szürke színben pompázó vas specifikációja és maga az LG stratégiája nyomán, azt biztosan kijelenthetjük, hogy valamivel a Galaxy Round alá fognak vele célozni. Persze ezen páros között az is dönteni fog, hogy kinek melyik elgondolás fekszik jobban, melyik szállít valóban kényelmesebb kezelést.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward