Bemutatkozott az G2 Lite és az L Prime

Az LG két megfizethető árú okostelefonnal rukkolt elő egyszerre.

Bemutatkozott az G2 Lite és az L Prime

Az LG ezúttal középkategóriába szánt okostelefonokkal állt a nagyközönség elé. Még az áraik alapján is nagyjából egymás mellett foglalnak majd helyet a kínálatban az eszközök, de más mérettel rendelkeznek, ezáltal megférhetnek egymás mellett.

Balra a G2 Lite, jobbra az L Prime

Érdekesség, hogy az egyik az L, a másik pedig a G termékcsaládot fogja gyarapítani, annak ellenére, hogy egészen hasonló kvalitásokkal bírnak. A vállalat minden bizonnyal szeretné a lehető legjobban kiaknázni a G széria népszerűségét. Az LG legújabb okostelefonjai sajnos csak első pillantásra tűnnek teljesen friss modelleknek, jobban megnézve a szakavatottabb olvasóink ismerős körvonalakat fedezhetnek fel. Bizony, ezúttal már jól ismert készülékekkel állunk szembe, amiket az LG augusztus végén jelentett be, szintén kéz a kézben. Az LG L Bellóról és az L Finóról van szó, amelyek a latin-amerikai régióban kerültek bevetésre. Ott a jövőben is ezeken a neveken lesznek felfedezhetőek a szóban forgó mobilok, világkörüli útra viszont már nem így indulnak – ahogy erre lehetett is annak idején számítani. Az LG L Finót érte az a megtiszteltetés, hogy más országokban már a G termékcsalád tagjának érezheti magát, ez lett a G2 Lite, míg az L Bello maradt a gyökereinél, és L Prime névre keresztelték át.

Az LG L Bello és L Fino egyébként viszonylag fontos kettős a vállalat számára. Ezekkel az okostelefonokkal hozták le elsőként a Floating Arc dizájnt az alacsonyabb árszegmensbe. A Floating Arc az LG G2-vel mutatkozott be tavaly, és a G3 esetében érte el a tökéletes formáját. Szoftver tekintetében is komoly előrelépés történt, ugyanis a pároson a legújabb felhasználói felülettel ellátott Android 4.4 fut. Ennek megfelelően már nemcsak a Knock Code, hanem sok egyéb szoftveres extra is jellemzi az elérhető árú okostelefonokat. A jövőben az LG tervei szerint még több mobil kapja majd meg a Floating Arc vonalvezetést és az LG UX-et annak szinte minden ínyencségével – pár speciális képességet azért továbbra is a csúcs számára tartogatnak.

LG G2 Lite

Az LG G2 Lite egy 4,5 hüvelykes IPS kijelzőt kapott, ami a WVGA felbontás révén 207 PPI-s pixelsűrűséget szállít. A készülékben egy 1,2 GHz-es órajelen üzemelő, négymagos chip tevékenykedik, amit vélhetően a Qualcomm szállít. A SoC mellett 1 GB-nyi rendszermemória van jelen, ami a mindennapos használat során már elegendő lehet. A mobil bővíthető, és ez a képessége bizony jól is jön majd, mivel a tárhely kapacitása alapból mindössze 4 GB. A főkamera 8 megapixeles fényképek készítését teszi lehetővé, és egy LED-es villanó is van mellette, így rosszabb fényviszonyok mellett is használható. A szerkezet egy VGA előlapi kamerának is otthont ad, így ha nem is kiemelkedő minőségben, de videóhívások folytatására is alkalmas. Az egyetlen különbség a Fino és a G2 Lite között, hogy az egyébként is szűkös, 1900 mAh-s akkut még kisebbre, egy 1820 mAh-sre cserélték. A G2 Lite elérhető lesz fehér, arany és fekete színben.

LG L Prime

A másik nevezőnk, az L Prime már valamelyest nagyobb testet öltött, mivel egy 5 colos kijelzővel látták el, de a felbontása csak néhány pixellel lett nagyobb (FWVGA), ennek eredményeként nem valami jó képminőségre van kilátás. Az IPS panel mindössze 196 PPI-s képpontsűrűséggel operál. Itt az előlapra egy 1 megapixeles kamera került, ami 720p-s videókkal tud majd boldogulni. A főkamerája maradt ugyan 8 MPixeles, de ezzel is HD mozgóképet lehet megörökíteni. A gépezetben egy feltehetően MediaTek gyártmányú négymagos lapka rejtőzik, ami 1,3 GHz-es frekvencián üzemel, ha minden erejére szüksége van. A RAM mérete változatlan maradt, ez is 1 GB-tal gazdálkodhat, viszont a háttértár esetében némi előrelépést lehet elkönyvelni, mivel ezúttal már 8 GB áll a felhasználók rendelkezésére. Az L Prime egy sokkal izmosabb telepből nyeri az energiát (2460 mAh), így az üzemidő tekintetében jelentős differencia alakulhat ki kettejük között. Ez a készülék a fehér és az arany mellett titánszürke árnyalatban lesz elérhető. Az újdonságokkal részletesebben a korábbi hírünkben lehet megismerkedni.

Az LG L Prime és a G2 Lite egyaránt Brazíliában kezdte meg a karrierjét, de nagy valószínűséggel az ünnepi szezonra már Európában is megvásárolhatóak lesznek. Az LG G2 Lite 200 euró körül fog rajthoz állni, az L Prime esetében pedig 210 eurós árcédula várható.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward