Bemutatkozott a világ első 256 GB-os okostelefonja

Az ASUS-é a dicsőség, és a ZenFone 2 Deluxe mobil egy speciális variánsa az, ami a gigantikus tárhelyért járó érdemet besöpörheti.

Bemutatkozott a világ első 256 GB-os okostelefonja

Az okostelefonok háttértár tekintetében elképesztően színes választékot vonultatnak fel napjainkban. A legolcsóbb okosmobilok általában 4 GB-os kapacitásnál indulnak, a legtöbb eladott készülék pedig vélhetően a 8-16 GB-os sávból származik. A vérbeli csúcsgépek akár 128 GB-tal is megvásárolhatóak, most viszont az ASUS mindenkire rálicitálva fellépett a következő lépcsőfokra.

A tajvani gyártó Brazíliában lerántotta a leplet a nemrégiben bemutatott ZenFone 2 Deluxe egy újabb változatáról, a Special Edition jelzővel illetett modellről, ami minden eddiginél nagyobb szabadon felhasználható helyet kínál a mobiltulajdonosok számára. Az eszköz nem kevesebb mint 256 GB tárhellyel lett felvértezve. Ekkora méretű háttértárnál már a felhasználóknak nem igazán kell a fájlok vagy az applikációk méretével foglalkozni. Tömörítetlen zenék százai, vagy tucatnyi nagyfelbontású film férhet el rajta minden probléma nélkül. De mi van akkor, ha valaki még ezt is el tudja teljesen fogyasztani, ne adj Isten, még kevésnek is bizonyulna? Nos, ilyenkor sincs gond, hiszen nem kell lemondani még a bővítési lehetőségről sem. Akár további 128 GB-tal fentebb lehet tornászni az egyébként is lenyűgöző kapacitását egy microSD kártya segítségével, így végeredményben 384 GB-os tárhely sakkozható össze.

A Deluxe Special Edition minden más képességében megegyezik a ZenFone 2 Deluxe-szal, mellyel részletesebben a korábbi hírünkben ismerkedhetnek meg az érdeklődők. Ennek a mobilnak egyébként már alapjában véve sem kellett szégyenkeznie a háttértára miatt, hiszen akad belőle még 128 GB-os változat is. A Special Edition külső ismertetőjegye, hogy két különleges színű, illetve kialakítású hátlap jár mellé. Az egyik a „megszokott” 3D kristálymintás a háromszögekkel, csak éppen ezüst árnyalatban, a másik pedig egy karbonhatású, erősen textúrázott fekete megoldás, ami kifejezetten férfiasra sikeredett.

Érdekessége még ennek az okostelefonnak, hogy itt már olyan alkalmazások is előre vannak telepítve, mint például a rendkívül nagy népszerűségnek örvendő Asphalt 8. Ezt talán már senkinek nem kell bemutatni, hiszen az egyik legnagyobb számban letöltött autóversenyzős játék jelenleg. Ráadásul ez már úgy várja, hogy használatba vegye a jövendőbeli tulajdonosa, hogy előre kifizetett kreditek is vannak benne, melyekkel szabadon lehet vásárolni a programon belül.

Az ASUS ZenFone 2 Deluxe Special Edition először Brazíliában kerül majd a boltok kirakatába. Szeptemberben várható az érkezése, de arról pedig egyelőre nem esett szó, hogy mely egyéb régiókat érinthet a későbbiekben. Az, hogy mennyivel fog többe kerülni, mint a sima Deluxe, és hogy úgy egyáltalán mekkora összeg szerepel majd az árcéduláján, most még nem derült ki.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward