Bemutatkozott a Radeon HD 6000M család

Bemutatkozott a Radeon HD 6000M család

Az AMD ma végre bemutatta Radeon HD 6000M sorozatú videó vezérlőit, amelyek 40 nm-es csíkszélességű grafikus processzorral, valamint ütőképes szolgáltatásokkal és technológiákkal állnak a notebook felhasználók rendelkezésére. A bejelentés csak formális, azaz a friss termékek egy része csak később lesz elérhető a notebook piacon. Jó hír, hogy az új mobil videokártya családok specifikációi azért természetesen napvilágot láttak. A rendelkezésre álló specifikációkról az alábbi táblázat ad képet:

Néhány hete a Radeon HD 6300M és Radeon HD 6500M sorozatú videó vezérlők már bemutatkoztak, ám most a család többi tagjáról is lehullt a lepel, így az AMD hamarosan a teljes mobil szegmenset lefedheti friss videó vezérlőivel. Az új videóvezérlők mindegyike támogatja a gyártó PowerPlay technológiáját, ami az energiatakarékos működésért felel, valamint mindegyikük támogatja a HDMI 1.4a szabványt is. A Radeon HD 6000M család tagjai ezen kívül HD3D támogatással érkeznek, ami annyit tesz, hogy támogatják a sztereoszkópikus 3D technológiát, képesek a 3D-s Blu-ray filmek lejátszására és a harmadik fél által készített sztereoszpikus 3D szoftverek sem okoznak fejfájást nekik. Az újdonságok emellett EyeSpeed támogatással is bírnak, ami az alábbiakat foglalja magában:

 

[list type="unordered"]

[*]UVD3-as motor a különböző videó fájlok lejátszásának hardveres gyorsításához (MPEG-4/AVC, VC-1, MPEG-2, MVC, DivX, Xvid, Adobe Flash),

[*]Videó képminőség javító technológiák,

[*]Dual-stream 1080p támogatás,

[*]DXVA 1.0 és 2.0 támogatás,

[*]OpenCL és DirectCompute támogatás.

[/list]

A fenti felsorolásból az UVD 3-as motor szorul némi magyarázatra, ez ugyanis nem minden Radeon HD 6000M sorozatú videó vezérlőnél érhető el, ahogy az a fenti táblázatból is látszik. Az új videó vezérlők a felsoroltak mellett Eyefinity támogatást is kínálnak, így akár hat monitort is rákapcsolhatunk az adott rendszerre, amennyiben az rendelkezik két darab 1.2-es szabványú Displayport videó kimenettel.

A Radeon HD 6000M sorozatú videó vezérlővel ellátott noteszgépek a CES alkalmával mutatkoznak majd be és várhatóan rövid időn belül elérhetőek lesznek kereskedelmi forgalomban is.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward