Bemutatkoznak az MSI Z170-es alaplapjai

Az MSI összesen nyolc különböző Z170-es alaplapot mutatott be, amelyek között nincs se mATX, se Mini-ITX formátumú darab, sőt, még DDR3-as támogatással ellátott se.

Bemutatkoznak az MSI Z170-es alaplapjai

Az ASRock, az ASUS, a BIOStar és a Gigabyte Z170-es alaplapjai után az MSI megoldásait is górcső alá helyeztük.

Z170A Xpower Gaming Titanium Edition és Z170 Krait Gaming

Az abszolút csúcsot az MSI-nél a Z170A XPOWER GAMING TITANIUM EDITION modell képviseli, amely nem csak a gamerek, de a tuningosok szívét is megpróbálja alaposan megdobogtatni. A rendhagyó dizájnnal rendelkező deszka rendkívül jó minőségű audió vezérlőt kapott, amit fejhallgató erősítővel is megtámogattak. A Realtek ALC1150-es vezérlőre támaszkodó megoldás az MSI AudioBoost 3-as technológiájával próbál minél igényesebb, lebilincselőbb hangzást biztosítani a gamerek és a zenekedvelők számára. A termék fedélzetéről természetesen az USB 3.1-es portok sem hiányoznak – ezekből rögtön kettőt is kapunk –, de ezzel együtt négy darab PCI Express 3.0 x16-os slot, két SATA Express 10 Gbps-os csatoló, valamint két darab 32 Gbps-os M.2-es foglalat is a kínálat részét képezi. Érdekesség, hogy SATA portokból 8 darab áll rendelkezésre, pedig az Intel Z170-es PCH-ja csak hatot kínál, így alighanem külső SATA 6 Gbps-os vezérlő is lapul a terméken.

Z170A Gaming M9 ACK és Z170A Gaming M7

A tuningosokat feszültségmérő pontok, dedikált mikrokapcsolók és dupla BIOS várja, de ezzel együtt egy speciális mikrokapcsoló is a kínálat részét képezi, amivel könnyedén beléphetünk a BIOS-ba. A kínálatban CMOS Clear mikrokapcsoló, illetve Debug LED kijelző is jelen van. A PCI Express 3.0 x16-os slotok DIP kapcsolók segítségével tilthatóak le vagy éppen engedélyezhetőek – ahogy éppen a pillanatnyi igények indokolják. A gamerek perifériáit dedikált Gaming eszközportok fogadják, az optimális hálózati teljesítményt pedig Intel gyártmányú GbE vezérlő biztosítja.

A vállalat néhány Gaming sorozatú deszkával is előrukkolt, amelyek már a szokásos fekete-piros dizájn köré épülnek, és többféle felszereltséggel érkeznek. Aki 802.11ac és Bluetooth 4.1-es támogatással egyaránt rendelkező deszkára vágyik, amin ráadásul két GbE vezérlő is van, vessen egy pillantást a fenti táblázatban lapuló Z170A Gaming 9 ACK oszlopára.

Z170A Gaming M5 és Z170A Gaming M3

Az MSI új alaplapjai mindannyian DDR4-es memóriatámogatással érkeznek, DDR3-as memóriatámogatást felvonultató költséghatékony modellt egyelőre még nem mutatott be a gyártó. Szerényebb felszereltséggel rendelkező példányok azért vannak, amelyek cserébe jóval olcsóbbak, mint a csúcsmodell, de így is megtalálhatóak rajtuk a legfontosabb modern csatolók.

Z170A Gaming Pro és Z170A-G45 Gaming

A termékek egy része már most is elérhető kereskedelmi forgalomban – a kínálatunkban jelen lévő alaplapok itt tekinthetőek meg. Az újdonságokkal kapcsolatban további részletek a gyártó hivatalos weboldalán olvashatóak, igaz, érdemes a felhasználói kézikönyvet is áttanulmányozni, mert a specifikációs táblázatban van pár hiba.

A Z170A Krait Gaming modellnél a felhasználói kézikönyv is hibásnak tűnik, hisz 2 darab USB 3.1-es portról tesz említést, amelyek ASMedia ASM1142-es vezérlőhöz kapcsolódnak, majd azt is állítja, hogy a Z170-es PCH jóvoltából további 6 darab USB 3.1-es port is rendelkezésre áll, ami a PCH tulajdonságaiból kiindulva mindenképpen valótlan állításnak tűnik. Táblázatunkat a látottak és a logikus csatlakozókiosztás alapján állítottuk össze, de a gyártót is megkérdeztük, mi a hivatalos álláspont. Ahogy megérkezik a válasz, frissítjük a hírt és a táblázatot, ha szükséges.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward