Bemutatkoznak a Microsoft táblái

A Microsoft illetékesei nem egy, hanem egyszerre két új tábláról rántották le a leplet.

Bemutatkoznak a Microsoft táblái

A Surface márkanévvel ellátott újdonságok közül az egyik Intel processzorral és Windows 8 Professional operációs rendszerrel érkezik, míg társa ARM processzort és Windows RT operációs rendszert használ. Mindkét új tábla VaporMG dizájn használatával készül, ami a készülékek házának speciális, luxus órákhoz hasonló kinézetet kölcsönöz. A 10,6 hüvelykes képátlójú LCD kijelző hátoldalán egy kinyitható kis támaszték is található, amely a tábla PC-k asztali módban történő használatában segít.

Az újdonságok egy három milliméter vastag, billentyűzetként és érintőpadként egyaránt funkcionáló borítást kaptak. A Touch Cover névre hallgató megoldás egy speciális tartozék, ami egyesíti az Apple iPad-hez használt Smart Cover borításának és az ASUS Transformer sorozatú táblákhoz készített billentyűzetének kedvező tulajdonságait. A Touch Cover statikus billentyűkkel érkezik, de aki ennél jobb gépelési élményre vágyik, választhatja a Type Cover borítást is, ami szintén rendkívül vékony és az említett modellel ellentétben már lenyomható billentyűket alkalmaz.

A Windows RT operációs rendszert futtató, ARM alapokon nyugvó Surface tábla 9,4 milliméteres vastagsággal és 676 gramm körüli tömeggel érkezik, így méltó riválisa lehet a többi ARM alapú táblának. A 31,5 wattórás akkumulátorral érkező újdonság választásunktól függően 32 GB-nyi, illetve 64 GB-nyi NAND Flash alapú tárhelyet kínál majd és tartalmazni fogja az Office speciális, ARM eszközökre szabott kiadását is. A csatlakozók között USB 2.0-s port, micro-HDMI videó kimenet és microSD memóriakártya-olvasó egyaránt jelen lesz.

Az új táblák közül az x86-os alapokon nyugvó példány, amelyen Windows 8 Pro operációs rendszer teljesít szolgálatot, már egy picit testesebb és nehezebb lesz ARM alapú társánál. A 13,47 milliméter vastag termék tömege 903 gramm körül helyezkedik el. A valószínűleg borsosabb áron is érkező újdonság a Microsoft reményei szerint hatékonyan veszi majd fel a versenyt az ultrabook osztály tagjaival szemben. Belsejében természetesen egy alacsony fogyasztású Ivy Bridge CPU kapott helyet. A 10,6 hüvelykes képátlójú LCD kijelző ebben az esetben Full HD natív felbontással üzemel, az adatok tárolásáról pedig már 64 GB-nyi, illetve akár 128 GB-nyi NAND Flash alapú tárhely is gondoskodhat. A 42 wattórás akkumulátorral érkező rendszert a precízebb feladatokhoz szükséges érintőceruza alapú vezérlés támogatására is felkészítették. Maga az érintőceruza mágneses módon rögzül a tábla oldalához. Ezen a modellen egyébként nem lesz előtelepített Office, de ez a korábbi pletykák alapján aligha meglepő.

A Microsoft stratégiája meglehetősen érdekes, ugyanis a Surface táblák közül elsőként az ARM alapú modell kerül forgalomba, méghozzá a Windows 8 általános megjelenésével egy időben. Az Intel alapú példány majd csak kilencven nappal később teszi tiszteletét a piacon.

 

 

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward