Bemutatkozik az ASUS Vivo Tab és Vivo Tab RT

Az ASUS újdonságai kecsesek, könnyűek és jár hozzájuk levehető billentyűzet is.

Bemutatkozik az ASUS Vivo Tab és Vivo Tab RT

A Vivo koncepció

A Vivo család tagjai kifejezetten a Windows 8-ban rejlő lehetőségek kiaknázásához készültek. A Vivo egyébként

egy latin szó, amelynek jelentése „élni”.

Az újdonságok esetében közös tulajdonság, hogy mindketten a Windows 8 érintéses funkcióira optimalizálva érkeznek, méghozzá olyan, több ujjal is vezérelhető érintőkijelzővel, amely Super IPS+ LCD panelt alkalmaz. A két új modellhez levehető billentyűzet is tartozik, ami nem csak a kényelmes, noteszgépként történő használatról, de a hosszabb üzemidőről is gondoskodik, hála a benne elhelyezett akkumulátornak. A színhű képi megjelenítésről a Super IPS+ panel és az ASUS TruVivid technológiája gondoskodik, a kijelző védelméért pedig a Corning Fit üvegréteg felel, amely karcállóságot kölcsönöz az adott megjelenítőnek.

A friss táblák közül a ViVo Tab 11,6 colos képátlójú érintőkijelzőt alkalmaz, amelyhez rendkívül pontos Wacom digitális toll is jár, ami megkönnyíti a munkát. A Vivo Tab RT ezzel szemben ultrakönnyű kivitelével és 10,1 colos képátlójú érintőkijelzőjével próbál hódítani, amelyeknek köszönhetően ideális választás lehet szórakozáshoz és hordozni is rendkívül könnyű.

ASUS Vivo Tab

Elsőként vegyük szemügyre a nagyobbik, erősebbik modellt. A Vivot Tab új generációs Intel Atom processzor köré épül és összesen 2 GB-nyi rendszermemóriát tartalmaz. Az adatok tárolásáról 64 GB-os eMMC tárhely gondoskodik.

Az LCD kijelző szerepét egy 11,6 hüvelykes, Super IPS+ típusú megjelenítőre osztották, ami 1366 x 768 pixeles natív felbontás mellett üzemel. A termék mind beltérben, mind pedig kültérben jól látható, tiszta képet biztosít. Az érintőkijelző akár tíz ujjal is vezérelhető, de precízebb feladatokhoz a Wacom digitalizáló tollát is bevethetjük, amellyel mind a rajzolás, mind pedig a kézzel történő jegyzetelés egyszerűen, hatékonyan megoldható.

A 8,7 milliméter vastag tábla PC mindössze 675 grammot nyom a mérlegen, azaz könnyűnek és rendkívül vékonynak minősül. A rendszerhez jár egy teljes méretű QWERTY billentyűzet is, amely érintőpaddal, két darab USB 2.0-s csatlakozóval és egy extra akkumulátorral is rendelkezik. További extra tulajdonság, hogy a Vivo Tab rendelkezik beépített NFC érzékelővel is, így egyszerűen szinkronizálható a többi NFC-s eszközzel.

A termék SonicMaster technológiára alapozó audió rendszerrel érkezik, így a kiváló hangzás garantált. A Vivo Tab egy 8 megapixeles felbontású, LED-es vakuval és autofókusz funkcióval is felvértezett hátlapi kamerát, valamint egy két megapixeles előlapi kamerát tartalmaz. Előbbivel jó minőségű fotókat készíthetünk, míg utóbbi videó telefonáláskor jöhet igazán jól.

Bemutatkozik az ASUS Vivo Tab RT is

Az ASUS kínálatában a Windows 8 operációs rendszerre alapozó Vivo Tab mellett egy Windows RT operációs rendszerre támaszkodó megoldás, a Vivo Tab RT is megjelenik. Ez a példány már csak 8,3 milliméter vastag és mindössze 520 grammot nyom a mérlegen, azaz igazán könnyűnek és kecsesnek mondható.

A megjelenítő szerepét most is egy Super IPS+ típusú, 1366 x 768 pixeles natív felbontás mellett üzemelő érintőkijelző tölti be, ám ez már nem 11,6 colos, hanem „csak” 10,1 colos képátlóval bír. A rendszer lelkét egy Nvidia Tegra 3-as SoC egység alkotja, amely mellé 2 GB-nyi fedélzeti memóriát és 32 GB-nyi eMMC típusú tárhelyet társítottak a mérnökök.

Az újdonsághoz ebben az esetben is jár egy QWERTY billentyűzet, amin érintőpad is helyet kapott. A hasznos kiegészítő persze beépített akkumulátorral és USB csatlakozóval is rendelkezik és természetesen lehetőséget biztosít a tábla PC noteszgépként történő használatára is.

A Vivo Tab RT esetében szintén rendelkezésre áll a 2 megapixeles előlapi és a 8 megapixeles hátlapi kamera, csak úgy, mint a nagyobb testvérben, a Vivo Tab esetében. A kínálatból persze az NFC támogatás sem hiányzik, a lehető legjobb hangzásról pedig ezúttal is a SonicMaster technológia gondoskodik.

A két újdonság várhatóan a Windows 8 általános megjelenésével egy időben, a Windows 8 alapú konfigurációk első hullámával jelenhet meg.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward