Bemutatkozik az ASUS Transformer Book Flip

A Transformer Book Flip többféle kijelzőmérettel kerül az üzletek polcaira, és a jelek szerint felszereltség, illetve dizájn tekintetében is vonzó lesz.

Bemutatkozik az ASUS Transformer Book Flip

Az ASUS egy új noteszgéppel jelentkezik, amely táblaként és klasszikus noteszgépként egyaránt használható, hála a speciális zsanérnak, amivel 360 fokban hátrahajtható a kijelző.

A Transformer Book Flip egy megfizethető, Windows 8.1-es operációs rendszert futtató noteszgép lesz, ami nem csak 13,3 hüvelykes, hanem 14 hüvelykes, illetve 15,6 hüvelykes kijelzővel szerelt változatban is elérhető lesz kereskedelmi forgalomban. A noteszgép háza alumíniumból készült, ami kellően strapabíróvá és masszívvá teszi az újdonságot. A kijelzőhöz tartozó zsanér nem csak 360 fokos forgathatóságot kínál, de arról is gondoskodik, hogy a kijelző a beállított pozícióban stabilan megálljon. Amikor a kijelzőt hátrahajtjuk, a rendszer automatikusan kikapcsolja a billentyűzetet és az érintőpadot, így kényelmesen kiaknázhatjuk az érintőkijelzőben rejlő lehetőségeket. Az érintőkijelző egyébként több, mint kétszer érzékenyebb a hagyományos megoldásoknál.

Az új noteszgép kijelzője akár 1920 x 1080 pixeles natív felbontással is rendelkezhet, a processzor szerepét pedig akár Core i7-es sorozatú modell is betöltheti. Igény esetén a rendszer GeForce GT 840M típusú mobil videokártyával is elérhető lesz, amely 2 GB-nyi fedélzeti memóriával gazdálkodik. A termék rugalmasságára jellemző, hogy alvó állapotból 2 másodperc alatt felébred, azaz gyorsan használható állapotba kerül. Alvó módban egyébként 14 napnyi üzemidőt kínál a teljesen feltöltött lítium-polimer energiaforrás, de adataink biztonsága miatt ezután sem kell aggódni: ahogy az akkumulátor töltöttsége 5% alá esik, a rendszer azonnal mentést készít a különböző adatokról.

A billentyűzet szerepét egy úgynevezett chiclet megoldás tölti be, amely alatt egy többérintéses támogatással ellátott érintőpad is helyet kapott. A lehető legjobb hangzásról az ismert és elismert ASUS Sonic Master audió rendszer gondoskodik. A nagyméretű hangszórókkal és rezonációs kamrákkal dolgozó audió rendszer mélyebb és erőteljesebb basszust, szélesebb frekvenciatartományt és tiszta, minőségi hangzást kínál a hagyományos notebook hangszórókhoz képest.

Az újdonság várhatóan június végétől válik elérhetővé kereskedelmi forgalomban.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward