Bemutatkozik a Zotac GeForce GTX 650 Ti Destroyer TSI

A Zotac legújabb videokártyája a költséghatékony termékek piacán száll harcba a vásárlók kegyeiért.

Bemutatkozik a Zotac GeForce GTX 650 Ti Destroyer TSI

A költséghatékony videokártyák esetében általában rendkívül fontos, hogy legyen valami, ami megfogja az embert - ezen múlik az adott gyártó sikere. Ez lehet extra - de többnyire teljesen felesleges - fedélzeti memória, extrém kinézetű videokártya hűtő, illetve valami plusz szolgáltatás is.

A Zotac GeForce GTX 650 Ti Destroyer TSI névre keresztelt videokártyájánál sincs ez másként. A termék először a nevével, majd impozáns videokártya hűtőjével hívja fel magára a figyelmet. A vonzó kinézet, illetve a látszat ellenére ennél a videokártyánál is a költséghatékonyság játszotta a főszerepet, igaz, a mérnökök okosan keverték a kártyákat.

Az új videokártya egy nagyméretű, kétventilátoros hűtést kapott, ami ezúttal nem hőcsövekre és alumínium lamellákra, hanem egyetlen nagyméretű alumínium hűtőtömbre támaszkodik. A költséghatékony hűtés része két darab légkeverő is, amelyek egyenként 70 milliméteres átmérővel büszkélkednek. A ventilátorok körül elhelyezett borítás szépre és figyelemfelkeltőre sikeredett, ám nem alumíniumból, hanem ABS típusú műanyagból készült.

A fedélzeten egy négyfázisú tápellátást kínáló VRM lapul, ami - a PCI Express x16-os slot mellett - egy hattűs PCI Express tápcsatlakozóból szerzi be a működéséhez szükséges áramot. A hírek szerint ez a modell GeForce GTX 650 Ti Boost alapokra építkezik, így a GPU-nak a referencia modellekhez hasonlóan 980 MHz-es alap-, illetve 1033 MHz-es boost órajelen kéne üzemelnie. Ehhez képest a Zotac mérnökei megemelt, 1033 MHz-es alap magórajelet állítottak be az újdonság esetében, a boost órajel értéke azonban egyelőre nem ismert. A GK106-os GPU 128-bites adatsínen keresztül kapcsolódik a 2 GB-nyi GDDR5-ös fedélzeti memóriához, amely 6 GHz-es effektív órajelen üzemel, ami megegyezik a referencia értékkel.

A Zotac újdonságát 220 dollárnak megfelelő jüanért lehet majd hazavinni, de csak Kínában, ugyanis a vállalat a jelek szerint kizárólag ebbe a térségbe szánja a GeForce GTX 650 Ti Destroyer TSI-t (legalábbis egyelőre, de láttunk már olyat, hogy utána errefelé is felbukkantak a Zotac különlegességei).

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward