Bemutatkozik a Gigabyte Ultra Durable 5-ös technológiája

A Gigabyte legfrissebb technológiája egy fokkal magasabbra helyezi a lécet.

Bemutatkozik a Gigabyte Ultra Durable 5-ös technológiája

Az Ultra Durable 4 technológia bemutatása olyan, mint ha tegnap lett volna, most azonban megérkezett a következő generációs változata, az Ultra Durable 5 is. A vállalat mérnökei fejlesztési irányként a nagyobb áramerősség kezelésére is képes komponensek használatát szabták meg, a munka gyümölcse pedig már be is érett.

Az Ultra Durable 5-ös technológiára alapozó alaplapok között X79-es és Z77-es lapkakészlettel szerelt példányokat találunk majd a nem is oly távoli jövőben. Az UD5 lényege, hogy a processzor tápáramkörében az International Rectifier díjnyertes IC-je, az IR3550 PowIRstage kap helyet, de a formula részét képezi a kétunciányi rezet tartalmazó nyomtatott áramköri lap és a vasmagos tekercsek is (Ferrite Chokes).

Az új komponenseknek köszönhetően a tápáramkör esetében a tradicionális komponenseket alkalmazó megoldásokkal szemben akár 60 Celsius fokkal alacsonyabb üzemi hőmérséklet is elérhető. Az IR3550 PowIRstage IC-k nagyfokú energia hatékonyság mellett üzemelnek és a piac legmagasabb áramerősségét biztosítják, és segítségükkel  az adott processzor számára a lehető legstabilabb tápellátás biztosítható, sőt, ezzel együtt a tuningpotenciál is kedvező irányba változik.

Az új, Ultra Durable 5-ös technológiával készült alaplapokon egyébként IR féle digitális PWM vezérlők, valamint IR féle PowIRStage IC-k egyaránt jelen vannak.

A DirectFET-hez kifejlesztett világszínvonalú tokozási technológia nem csak a PowIRStage hőtermelésére hat jótékonyan, de ezzel együtt elrendezés tekintetében is jelentősen felülmúlja a többi MCM tokozással érkező megoldást.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward