Bemutatkozik a Cooler Master HAF XM

A Cooler Master számítógépház kínálata egy új, ATX formátumú taggal, a HAF XM modellel bővült.

Bemutatkozik a Cooler Master HAF XM

A Cooler Master számítógépház kínálata egy új, ATX formátumú taggal, a HAF XM modellel bővült.

Az ATX, Micro-ATX és E-ATX formátumú alaplapokat fogadó kuckó a HAF (High Air Flow) sorozatot erősíti – tulajdonképpen a HAF X névre keresztelt toronyház közepes torony formátumú kiadásának tekinthető. A ház összesen három darab 5,25 colos, valamint nyolc darab 3,5 colos bővítőhelyet kínál – utóbbiak között két Hot Swap támogatással ellátott példány is jelen van. A 3,5 colos merevlemezek helyére 2,5 colos adattárolókat is szerelhetünk, sőt, egy 2,5 colos SSD/HDD számára az alaplaptálca mögött is van hely.

A 10,5 kilogrammos ház 8+1 PCI bővítőhelyet kínál és normál, ATX formátumú tápegységeket fogad. A videokártyák számára 354 milliméternyi hely áll rendelkezésre, de ha a merevlemezkeretet kiszereljük, akkor már 463 milliméternyi hellyel gazdálkodhatunk. Processzorhűtőből maximum 196 milliméter magas példány beszerelésére van mód. Az acélvázzal érkező ház előlapi portjai között két darab USB 3.0-s és két USB 2.0-s csatlakozót, valamint a szokásos audió portokat találjuk.

A tökéletes szellőzésről több ventilátor gondoskodik. Az előlap mögött egy 200 milliméteres átmérőjű, piros LED-es világítással is ellátott példány lapul, amelynek a helyére igény szerint egy 140 milliméteres, vagy két darab 120 milliméteres légkeverő is beszerelhető. A ház hátulján egy 140 milliméteres, a ház tetején pedig egy 200 milliméteres átmérőjű ventilátor lapul – utóbbi helyre egy további 200 milliméteres példány is beszerelhető. A ház oldalán egy 200 milliméteres, vagy két darab 140 milliméteres átmérőjű légkeverő helyezkedhet el. A merevlemezek hűtéséről két darab 120 x 120 x 25 milliméteres mérettel rendelkező ventilátor gondoskodhat – persze ezek sem tartozékok, mint ahogy az oldallapi ventilátorok sem. Amennyiben a plexi oldalablakkal ellátott változatot választjuk, akkor az oldallapi ventilátorok beszereléséről le kell mondanunk.

A HAF XM hamarosan feltűnik az üzletek polcain, ahol 100 dollár körüli áron lehet majd hozzájutni.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward