Belépőszintű tableten dolgozik a HTC?

A legfrissebb pletykák szerint egy megfizethető árú táblagéppel rukkolhat elő hamarosan a HTC.

Belépőszintű tableten dolgozik a HTC?

A HTC meglehetősen óvatosan közelít a táblagépek szegmense felé. Ha a legfrissebb pletyka igaznak bizonyul, a vállalat ezúttal egy alacsony költségvetésű gépet húzhat elő a kalapból, ami ebből kifolyólag egészen széles közönséget érhetne el. Az információ az @upleaks Twitter-csatornáján ütötte fel a fejét, és már egy Bluetooth Hitelesítés is megerősíti.

Nexus 9

A tajvani gyártó hosszas kihagyást követően tavaly tért vissza a tabletek piacára, azonban ezt nem a saját márkaneve alatt lépte meg. A Nexus 9-et tervezte a cég, aminek a megszületése azért volt igazán érdekes annak idején, mert a HTC ezt a készüléket megelőzően legutóbb 2011-ben készített táblagépet. Akkor a 7 és 10,1 hüvelykes HTC Flyer és Jetstream komoly kudarcot vallott – megjegyezendő persze, hogy akkoriban az androidos tábláknak meglehetősen nehéz volt még a sorsa, a HTC pedig túlzottan pozitívnak bizonyult a piacra lépéskor. De mostanra mindez a múlté, és a vállalat tiszta lapot kapott a Google-től, így jöhetett létre a Nexus 9, és talán éppen ennek a gépnek köszönhetően reppent fel ez a mostani hír is.

Az @upleaks Twitterén felbukkant információ meglehetősen tömör, így messzemenő következtetéseket nem lehet belőle levonni. A bejegyzés szerint az újdonság a HTC H7 azonosítót visel pillanatnyilag (vélhetően ez csak egy előzetes fejlesztési kód), és akár már ebben a negyedévben bevetésre kerülhet, ez pedig azt jelenti, hogy még májusban lehullhat róla a lepel. A szóban forgó készülék a típusjelzése alapján 7 colos képátlóval rendelkezhet, vagyis egy kompakt megoldással lehet számolni, ami azoknak kedvezhet, akik sokat utaznak a mindennapjaik során, és ehhez keresnek partnert. Az érkező újdonság létezését bizonyítja már egy, a napokban kiszivárgott Bluetooth Hitelesítési dokumentum is, melyben egy 2PWM100 jelölésű gépre hivatkoznak, ami szintén csak egy fejlesztői kód.

Az első híresztelések egyébként már tavaly novemberben szárnyra kaptak arra vonatkozóan, hogy a HTC az idei évben egy saját márkás táblagéppel is elő fog állni a Nexus 9-et követően. Azonban az akkori információk szöges ellentétben állnak ezzel a mostanival. Korábban még arról lehetett hallani, hogy egy drágább (160 dollárnál magasabb árral rendelkező), nagyobb megjelenítőt alkalmazó és komolyabb hardverrel ellátott tabletre kell számítania az érdeklődőknek.

Elképzelhető, hogy az elmúlt hónapokban fordult a kocka, ugyanis a HTC valamelyest váltott a korábbi stratégiáján. A tajvaniak a tavalyi év végén jelentették be, hogy 2015-ben nagyobb hangsúlyt kívánnak fektetni az olcsóbb készülékekre. Valószínűleg mostanra ők is érzékelték, hogy a költséghatékony megoldások terén egyre nagyobb volt már a lemaradásuk, míg a One termékvonal magához képest egészen jól futott a korábbi években.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward