Belépő okostelefont leplezett le a Lenovo

A Lenovo ismét az A termékvonalat bővítette az A3900-zal. Ezúttal árban lefelé lett szélesebb a kínálat.

Belépő okostelefont leplezett le a Lenovo

A Lenovo a meglehetősen jó ár-érték aránnyal rendelkező A6000 és A6000 Plus, valamint a hatalmas akkumulátorral ellátott A5000 után most egy olyan modellel rukkolt elő, ami minden eddiginél alacsonyabb áron lesz elérhető. Az A3900 ugyan már egészen sok kompromisszummal jár, de valóban olcsó alternatíváról beszélhetünk.

Az okostelefon egy 5 hüvelykes panellel lett felvértezve, ami akár még jó előjel is lehetne, ám a bekapcsolását követően hamar nyilvánvalóvá válik, hogy itt bizony aránytalanul alacsony felbontással kell szembenézni. A pixelsűrűsége mindössze 196 PPI-s, ami a 854 x 480 képpontos felbontásnak „köszönhető”; öröm az ürömben, hogy legalább egy IPS technológiás megoldásról van szó, tehát minden más tekintetben korrekt lehet a képminőség. A Lenovo A3900 az Android 4.4-gyel került bevetésre. A KitKat kódnevű operációs rendszer bőven el lesz látva hozzáadott extra tartalommal és szolgáltatással, valamint a felülete is eltér majd a megszokottól, mindez a Vibe UI felhasználói felület számlájára írható. A főkamerája a hátlap felső sarkába került, a fémgyűrűbe foglalt megoldással 5 megapixeles fényképek készítésére alkalmas, és a hozzá társított LED-es villanónak köszönhetően rossz fényviszony mellett is jól teljesíthet. Az előlapján egy 2 MPixeles kamera képviselteti magát, amivel a videóhívások mellett már viszonylag jó minőségű önarcképek (szelfik) is megörökíthetőek.

Kiemelendő, hogy az A3900 már 4G LTE modemmel van ellátva, így villámgyors internetelérést garantál az utazások ideje alatt is – persze csak megfelelő infrastruktúra megléte mellett. A kapcsolati képességeinek lajstromán van még ezen felül 802.11 a/b/g/n szabványoknak megfelelő WLAN, Bluetooth 4.0 modul, és persze A-GPS vevő is, ami a hajszálpontos navigációért fog felelni. A készülék két hálózati kártya kezelésére lett felkészítve, egy mini és egy micro SIM befogadására képes, így aztán még több érdeklődő figyelmét keltheti fel. A kártyákat DSDS módon kezeli az A3900, tehát ha hívás fut be az egyiken, akkor a másik a beszélgetés idejére elnémul. A napvilágot látott adatok szerint egy MediaTek lapka került bele, de ennél pontosabban nem ismert a típusa, mert a specifikációban szereplő MT6752 egészen más felépítéssel bír, mint a leírás alapján az újdonságban lévő SoC. Elvileg egy négymagos chipről beszélhetünk, ami előre láthatólag 1,2 GHz-es frekvencián munkálkodik, ennek megfelelően energiatakarékos szálakról beszélhetünk. Egyébként a 4G LTE meglétéből arra következtethetünk, hogy ez már egy 64 bites megoldás, ugyanis a korábbi MediaTek chipekben alapvetően csak 3G HSDPA támogatás volt.

Ami a rendszermemóriát illeti, sajnos nem sok jóval kecsegtet a Lenovo A3900. A szerkezet mindössze 512 MB-tal lett ellátva, így hiába a viszonylag kellemes teljesítményt előre vetítő központi chip, nagyon szerény alkalmazásbázist tud majd akadásoktól mentesen mozgatni. A tárhely is rendkívül szűkös, csak 4 GB, de ezt a részét legalább könnyűszerrel lehet bővíteni egy microSD memóriakártyával, ha a szükség úgy hozza. A 142,8 x 71,8 x 8,95 milliméteres vonalakkal határolt mobil egyáltalán nem könnyed, hiszen 157 grammot nyom. Ebből sokan arra asszociálhatnak, hogy izmos akkumulátor kerülhetett a hátoldala mögé, de sajnos ez nem így van, ugyanis csak egy 2300 mAh-s egység gondoskodik az energiaellátásról. Szerencsére egy lítium-polimer telepről van szó, így aztán a kapacitásához képest jól bírja majd, és remélhetőleg hosszú ideig fog biztos támaszt nyújtani az A3900 számára, a lítium-polimernek ugyanis nagyon jó a várható élettartama. Túl nagy színválasztékról nem lehet beszélni, ám sokaknak ez is elég lehet: fekete, ezüst vagy fehér kivitelek között dönthet a vásárló.

A Lenovo A3900 pontos érkezésének ideje egyelőre nem ismert, de azt már tudjuk, hogy mennyit kell majd érte kifizetni. Ha minden a tervek szerint alakul, akkor nagyjából 80 dolláros ajánlott fogyasztói árral kerülhet a boltokba a készülék.

Ezen a modellen felül szó esett arról is, hogy mire lehet számítani a Lenovótól a közeljövőben. Hamarosan megjelenthet az A6600 és az A6800-as azonosítóval illetett gépezet is, ezek mellett pedig egy olyan okostelefonra is kilátás van, mely állítólag csak a fejlődő országokba fog eljutni, ez a Lenovo A6900 lehet.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward