Belépő mobillal rukkolt elő a Samsung

A Galaxy V Plus rendkívül alacsony összegért lesz megvásárolható, de ennek megfelelően nem is érdemes túl sokat várni tőle.

Belépő mobillal rukkolt elő a Samsung

A Samsung egyre inkább a felsőbb árkategóriás gépekre koncentrál, de azért nem feledkezett el teljesen a belépő szegmensről sem. A vállalat ezúttal az aktuális kínálatának legkisebb okostelefonjáról rántotta le a leplet – értendő ez a jelző mind fizikai, mind pedig tudásszintbeli értelemben véve.

A Galaxy V Plus a Galaxy V helyét veszi át a ranglétrán, utóbbit még tavaly szeptemberben mutatta be a Samsung. Az okostelefon egy 4 hüvelykes, 800 x 480 képpontos felbontású panellel lett ellátva, amiről csak annyit árult el a vállalat, hogy TFT technológiás – remélhetőleg IPS-ről beszélhetünk, de a célba vett árszegmensben igazából nem lenne meglepő, ha TN+Filmmel kellene beérni. Két kamera van a fapados okostelefon fedélzetén. A videóhívásokért egy VGA megoldás felel, a főkamera pedig 3 megapixeles fényképek készítésére lesz alkalmas. Videózni minden irányba VGA minőségben lehet az újdonsággal. A főkamera mellett LED-es segédfény is van, de sajnos az automata fókuszról már le kell mondani. A Galaxy V Plus az Android 4.4-gyel kerül ki a dobozából, és nem is érdemes frissítésben reménykedni. A jövőben is marad rajta a KitKat, ami a Samsung TouchWiz Essence felhasználói felületével lett megtoldva. Előre telepített tartalmakat itt is lehet azért majd találni, szóval különösebb panasz nem lehet a belépő okostelefonra, de a Lollipoppal biztosan több érdeklődőre számíthatna a gyártó.

Arra nem derült fény, hogy milyen központi chip lapul a készülékben, de a fontosabb paramétereit megismerhettük. Az alkalmazott lapka kétmagos és 1,2 GHz-es órajelen dolgozik. Szinte biztos, hogy nem 64 bites SoC-ról van szó, tehát energiahatékonyságra kihegyezett Cortex-A7 magok jelenlétére lehet számítani. A rendszermemória nagyon limitált, mindössze 512 MB-os méretet öltött, és a háttértár kapacitása is szűkös, alapból 4 GB-tal szolgál a telefon, és ebből csak 1,9 GB áll a vásárlók rendelkezésére. Ez utóbbin szerencsére lehet segíteni microSD kártya hozzáadásával. A kapcsolati képességek terén nem érdemes extrákat keresni. Van a Galaxy V Plus kelléktárában 802.11 a/b/g/n szabványoknak megfelelő WLAN Wi-Fi Directtel, Bluetooth 4.0 modul, GLONASS műholdakkal is kommunikáló A-GPS vevő, és persze egy 3G HSDPA modem is. A Samsung két SIM kezelésére képezte ki az olcsóságot, ez a lehetőség ugyanis eléggé fontos azokon a területeken, ahol ez a mobil leginkább érvényesülhet (Ázsia és Dél-Amerika). Az energiát egy 1500 mAh-s akkumulátorból nyeri majd, ami ekkora méretben, ilyen hardver mellett átlagos üzemidőt eredményezhet. A telep eltávolítható, így akár cserélni is lehet pillanatok alatt. A 10,7 milliméter vastag, 123 gramm tömegű okostelefon két színben lesz megvásárolható, a Samsungnál megszokott módon fekete és fehér variánsok alkotják a választékot.

A Samsung Galaxy V Plus vélhetően a Lumia 435 ellenfele lehet, a készülék ajánlott fogyasztói ára 85 dollár körül alakul. Az újdonságnak nem lesz egyszerű dolga, ha komolyabb sikert szeretne elérni, mivel ezen az árszinten már óriási a kínálat a távol-keleti gyártóknak köszönhetően, és bizony nem kellene sokáig keresgélni, hogy jobb ajánlatot találjon a felhasználó ennél a konstrukciónál – vélhetően a már említett Lumia 435 is kellemesebb élményt tud produkálni.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward