Belépne a laptop-ringbe a Nokia

Ideje volt. Elvégre pl. az ASUS már jó ideje belevetette magát a mobilok világába, így már csak idő kérdése volt, mikor jön át valaki a másik oldalról is erre a térfélre; nos, a Nokia most pont erre készül - Olli-Pekka Kallasvuo, a cég vezérigazgatójának bejelentése szerint. Mint mondta, "aktívan foglalkoznak ezzel a lehetőséggel". Az iparban már tavaly óta sustorogtak róla, hogy mire készül a Nokia, és immár itt van a hivatalos megerősítés is.

Belépne a laptop-ringbe a Nokia

Ideje volt. Elvégre pl. az ASUS már jó ideje belevetette magát a mobilok világába, így már csak idő kérdése volt, mikor jön át valaki a másik oldalról is erre a térfélre; nos, a Nokia most pont erre készül Olli-Pekka Kallasvuo, a cég vezérigazgatójának bejelentése szerint. Mint mondta, "aktívan foglalkoznak ezzel a lehetőséggel". Az iparban már tavaly óta sustorogtak róla, hogy mire készül a Nokia, és immár itt van a hivatalos megerősítés is.

Kallasvuo elmondása szerint a mobilok és a PC-k egy ideje már amúgy is elkezdtek összeolvadni, és úgy véli, már öt év sem kell ahhoz, hogy ez az egyesülés valóban beteljüsüljön; elvégre már ma is több százmillió olyan emberről tudnak, akik mobiltelefonon szerezték az első internetes élményeiket, ezt pedig kimondottan jó jelnek tartják.

Persze nem meglepő azért az sem, hogy a mobilgyártók annyira nem tülekednek a laptopok háza táján, és hogy a Nokiára is ennyit kellett várni. A laptopgyártók természetesen könnyen elcsábulnak a nagy bevételeket ígérő okostelefonoktól, ám a számítógépipar nyereségessége már kérdésesebb a mobilgyártók szemében.

Amint arra Ben Wood, a CCS Insight kutatási vezetője is rámutatott, a laptop-piac is legalább annyira zsúfolt, mint a mobiloké, így valóban jól fel kell készülni egy ilyen lépésre - a Nokiának azonban bőven van mire alapoznia, gyártási, ellátási és forgalmazási infrastruktúra terén - majd hozzátette még azt is, hogy miután már a mobilhálózat-szolgáltatók és forgalmazók is egyre több mobilhálózatos laptopot és netbookot vesznek fel a kínálatukba, így valóban adta magát ez a lépés a Nokia számára.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward