Belépett a számítógépházak piacára az MSI

Eső körben két MAG sorozatú számítógépházat kínál a neves gyártó, amelyek egyforma alapra épülnek, de felszereltség terén azért vannak köztük apróbb különbségek.

Belépett a számítógépházak piacára az MSI

Az MSI számos szegmensben képviselteti magát, gondoljunk csak a barebone konfigurációkra, az alaplapokra, a noteszgépekre vagy éppen a videokártyákra. Számítógépházakkal eddig még nem foglalkozott a vállalat, a napokban azonban két újdonságról is lehullott a lepel.

Galéria megnyitása
Balra a MAG Pylon, jobbra a MAG Bunker látható

A MAG Pylon és a MAG Bunker névre keresztelt újdonságok alapvetően ugyanazt a felépítést követik, még felszereltségük is nagyrészt egyforma, de van közöttük néhány apró különbség. Míg a MAG Pylon esetében edzett üvegből készítették a jobb és bal oldallapot, valamint az előlapot is, addig a MAG Bunker esetében már csak a bal oldallap és az előlap kapott edzett üveglapot, a jobb oldallap pedig acéllemezből készült. További különbség, hogy a MAG Pylon előlapja mögé három darab RGB LED-es 120 milliméteres hűtőventilátor került, a MAG Bunker esetében pedig nekünk kell gondoskodnunk szükség esetén az extra hűtésről. Az RGB LED világítással rendelkező ventilátorok egyébként az MSI Mystic Light technológiáját is támogatják, azaz a gyári szoftveren keresztül könnyedén vezérelhetőek.

Galéria megnyitása

A fenti különbségektől eltekintve mindkét MAG sorozatú ház ugyanazt nyújtja. Közepes torony formátumban, 45 literes belső térrel érkeznek, amely egy szerelőablakkal ellátott alaplaptálcát is rejt. Ezen Mini-ITX, mATX vagy ATX formátumú alaplap kaphat helyet, és természetesen a kábelmenedzsmentet segítő kivágásokról sem kell lemondanunk.

Galéria megnyitása

Belül maximum 370 milliméter hosszú videokártya, maximum 165 milliméter magas processzorhűtő és egy ATX formátumú tápegység fér el – utóbbi természetesen külön kamrát kapott, hála a kétkamrás felépítésnek. Az adattárolókat két darab 3,5 hüvelykes fiók várja, amelyek 2,5 hüvelykes meghajtókat is fogadnak, de rajtuk kívül négy darab 2,5 hüvelykes bővítőhely is rendelkezésre áll.

Galéria megnyitása

A bővítőkártyákat 7+2 darab PCI bővítőhely várja – hét vízszintes és két függőleges. Utóbbiakhoz külön riser kártyát is be kell szerezni, ez ugyanis nem képezi az alapértelmezett kínálat részét.

Galéria megnyitása
Csak a MAG Pylon kap előlapi hűtőket

A hűtésről három darab 120 vagy kettő darab 140 milliméteres előlapi, két darab 120 vagy 140 milliméteres tetőlapi, valamint egy 120 milliméteres hátlapi légkeverővel gondoskodhatunk. Gyárilag csak a MAG Pylon tartalmaz ventilátorokat, ahogy fentebb már említettük.

Galéria megnyitása

A 0,6 milliméter vastag acélváz köré épülő házakban akár folyadékhűtő rendszerekhez tartozó hőleadó radiátorok is elhelyezhetőek. A szellőzőfelületek elé természetesen szűrők is kerültek, méghozzá olyanok, amelyek egyszerűen, mágnesesen rögzülnek a helyükre.

Galéria megnyitása

A 440 milliméter mély, 218 milliméter széles és 470 milliméter magas újdonságok 8,4 kilogrammot nyomnak a mérlegen. Előlapi portjaik a tetőlapon találhatóak, amelyek között két darab USB 3.0-s és két darab USB 2.0-s csatlakozó sorakozik, természetesen a szokásos audió csatlakozók társaságában.

Galéria megnyitása
MAG Pylon és MAG Bunker

Az MSI MAG sorozatú számítógépházai várhatóan hamarosan elérhetővé válnak kereskedelmi forgalomban, az azonban még nem derült ki, hogy pontosan mennyibe kerülnek majd.

Neked ajánljuk

Kiemelt
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward