"Bekávézott" és felfrissült a Google

Elkészült a rég várt Caffeine indexelőrendszerével a Google, amely állítólag 50%-kal frissebb találatokat hoz ki a keresésekre, mint a jelenlegi, "régi" rendszer.

"Bekávézott" és felfrissült a Google

Elkészült a rég várt Caffeine indexelőrendszerével a Google, amely állítólag 50%-kal frissebb találatokat hoz majd ki a keresésekre, mint a jelenlegi rendszer.

Az új indexelőrendszerre természetesen a web észvesztő tempójú bővűlése miatt volt szükség, mivel mielőtt bármire is rákereshetnénk, azt előbb a Google-nek is fel kell dolgoznia. Ebben nyújt jelentős segítséget az új fejlesztés.

Carrie Grimes, a Google illetékesének elmondása szerint a Caffeine apró szeletekben elemzi a webet, és folyamatosan frissíti a keresési indexet világszerte, így minden friss adat abban a pillanatban bekerül az indexbe, amint rátalál a rendszer. Így minden eddiginél gyorsabban találhatunk rá a friss hírekre, tartalmakra, teljesen függetlenül attól, hogy azt hol és mikor tették fel a webre.

A Caffeine aktiválása jelenleg is folyamatban van, így rövid időn belül már örülhetünk is az eredményeknek.

Végül, de nem utolsósorban, még egy kis érdekesség a Google-től minden focirajongónak, a VB-re való tekintettel: keressetek rá a "world cup" kulcsszavakra, és nézzétek meg a találati oldal legalját. :)

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward