Bejutott egy svéd kalóz az Európa Parlamentbe

A választások egyik legkülönlegesebb és legérdekesebb eredménye kétségkívül a svéd kalózpárt, a Piratpartiet igen szép szereplése. Nem "taroltak" ugyan, de feltörni már feltudtak, megvetették a lábukat, és immár még hangosabban hallathatják a hangjukat - remélhetőleg.

Bejutott egy svéd kalóz az Európa Parlamentbe

A választások egyik legkülönlegesebb és legérdekesebb eredménye külföldön kétségkívül a svéd kalózpárt, a Piratpartiet igen szép szereplése. Nem "taroltak" ugyan, de feltörni már feltudtak, megvetették a lábukat, és immár még hangosabban hallathatják a hangjukat - remélhetőleg.

Hazájukban az érvényes szavazatok összesen 7,1%-át sikerült megszerezniük, lényegesen megelőzve számos más kispártot, amelyekhez régebben még jóval közelebb álltak támogatottságban. Majdnem kerek öt százalékot vertek például a feministákra, négyet a "svéd demokratákra", hármat a kereszténydemokratákra és kettőt a centristákra, valamint a balosokra.

Vitathatatlan persze, hogy előtérbe kerülésük és hirtelen jött népszerűségük, támogatásuk sokat köszönhet az eseménydús PirateBay-pernek, valamint az azt követő utólagos eseményeknek, amelyek máig sem zárultak le teljesen. Esélyt kaptak, még ha csak egy mandátumnyit is, ami viszont mindenképp új lehetőségeket és plusz publicitást biztosít számukra.

Hogy mit tudnak majd kezdeni ezzel, az már nyilván egy másik kérdés, viszont abból kiindulva, hogy a PirateBay-per előtt, közben és azóta is folyamatosan verik a vasat, megragadva minden lehetőséget az ügyük előmozdítására, feltehetőleg az elkövetkezőkben sem kell majd félteni őket.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward