Bejelentették a Sony Alpha 7S III tükör nélküli gépet

A professzionális fényképészek és videósok számára érkezett a Sony legújabb eszközének a bejelentése, a Sony Alpha 7S III.

Bejelentették a Sony Alpha 7S III tükör nélküli gépet

A koronavírusos idők nagyon nem kedveztek a professzionális fényképezők piacának, de remélhetőleg hamarosan egyre több fényképész és videós szakember tér vissza a szakmába. Nekik jelenthet igazán jó hírt a Sony legújabb bejelentése.

A Sony Alpha 7S III 4K 120P 10-bit 4:2:2 rögzítéssel, + 15 fényérték dinamika tartománnyal és megnövelt AF teljesítménnyel segíti a felhasználókat a tökéletes kép vagy videó elkészítésében.

Az új, 12.1 megapixeles hátsó-megvilágítású full-frame Exmor R CMOS képszenzor és az újonnan fejlesztett BIONZ XR képfeldolgozó processzor nyolcszoros feldolgozó erővel rendelkezik a BIONZ X-hez képest, jelentősen kisebb rolling shutter mellett, mint amit az Alpha 7S II-ben már megismerhettünk. Ezzel együtt a gép több fejlett fénygyűjtő technológiát alkalmaz, amely magas érzékenységet és alacsony zajszintet biztosít kedvezőtlen fénykörülmények mellett is.

Az ultra-magas érzékenység a 40 és 409600 között állítható ISO tartománnyal rendelkezik, a dupla memória kártya foglalatnak és az új hőelvezető rendszernek hála, több órányi 4K 60P filmfelvételt tesz lehetővé (egyszerre viszont csak 1 órát).

A vázba épített 5 tengelyes képstabilizátor segíti a kézből történő videózást, az Active Mode-nak köszönhetően, akár a kamera kézből való mozgatása közben is stabil felvételt kapunk.

A gyártó szerint a lombozat és az emberi bőrszín színei fényforrástól függetlenül természetesebben jelennek meg és az árnyalatok leképezése szintén fejlődött az élethűbb bőrtónusok és portrék megjelenítéséhez. A megnövelt AWB (Auto WB) az új “Visible light + IR Sensor” együtt segít a precíz fehéregyensúly létrehozásában, beleértve a természetes- és műfény környezetben is.

Az új Fast Hybrid AF ötvözi a fázis- és a kontrasztérzékeléses AF-et, ezáltal a felhasználók kiemelkedő sebességgel, pontossággal és gördülékenységgel követhetik az alanyt, kis mélységélesség esetén is. A Sony E-bajonet objektívjei lehetővé teszik a fókusz precíz beállítását. 

Galéria megnyitása

A valós idejű követés és a valós idejű Eye AF mozgással teli környezetekben is folyamatosan az alanyon tartja a fókuszt. Az előző rendszerekhez képest az új legalább 30 százalékkal növeli az pontosságot, amely így pontos és megbízható követést biztosít abban az esetben is, ha az alany nem az objektív felé néz. A valós idejű követés rendkívül egyszerűen, a képernyő megérintésével elindítható, a valós idejű AF a szem érzékelésénél automatikusan bekapcsol. Mindezeket, ahogy már megszokhattuk, már egy beépített mesterséges intelligencia szoftver is segíti.

Az új rendszerben megtalálható továbbá a Sony szerint a világ legvilágosabb és legnagyobb, 9.44 millió pontos OLED elektromos képkeresője. Ezen felül a Sony Alpha 7S III a világ első kamerája, amely dupla CFExpress Type A memóriakártya-foglalattal rendelkezik, amely a kompakt méret ellenére nagysebességű adatátvitelt tesz lehetővé. 

A fényképezőgép Multi Interface Shoe-jához egy digitális audio interfész került, ami tisztább hangrögzítést tesz lehetővé a Sony kompatibilis csatlakoztatható mikrofonjaival és 4 csatornás 24-bites digitális hangrögzítést tesz lehetővé. 

Galéria megnyitása

A felhasználói élmény is sokat javult, az újratervezett monitoros megjelenítő, (mely a vörös keretnek köszönhetően tökéletesen láthatóvá teszi, ha felvétel van folyamatban), a testre szabható Zoom beállítások, a felvétel közben állítható fehéregyensúly, az elforgatott megjelenítés, az intervallum felvétel és az állóképek exportálása filmekből mind-mind a könnyebb átláthatóságot és kezelhetőséget biztosítják.

A korábbi gépekhez képest nőtt a por és nedvesség állósága, így remélhetőleg jobban bírja az extrémebb környezeteket is. A megbízható HDMI Type-A csatlakozó mellett USB PD-t (Power Delivery) is kapott, így közvetlenül áramforrásra csatlakoztatható a gép, nem kell az akkumulátor élettartamát féltenünk.

A fotós és videós újságírók, illetve a sportfotósok is szeretni fogják a gépet, hiszen a WiFi támogatás mellett nem egy bemeneti és kimeneti csatlakozóval rendelkezik, a több antenna pedig javítja a kommunikáció minőségét. Ezen felül USB tethering funkcióval is rendelkezik és akár 5G kompatibilis eszközhöz USB porton keresztül csatlakoztatva lehetőség nyílik az 5G hálózaton keresztül folytatott gyors és stabil FTP fájlátvitelre, LAN kapcsolódási lehetőségekkel kiegészítve. Az USB Type-C™ csatlakozó pedig SuperSpeed USB 5Gpbs átvitelt is lehetővé tesz, a nagyméretű képfájlok gyors és egyszerű átvitele és kezelése érdekében.

Galéria megnyitása

“Az Alpha 7S III megtestesíti a Sony azon filozófiáját, hogy megoldjuk a felhasználóink által megfogalmazott igényeket” - mondta Yann Salmon Legagneur, a Sony Europe digitális képalkotó eszközeiért felelős marketing igazgatója. „Mindig figyelembe vesszük a felhasználók visszajelzéseit, és arra törekszünk, hogy várakozáson felüli innovatív megoldásokat alkalmazzunk, erre új fényképezőgépünk a tökéletes példa. A klasszikus S széria érzékenysége ötvözve a megnövelt teljesítménnyel és felhasználói élménnyel – ezek a tényezők teszik páratlanná az Alpha 7S III-et, amely számtalan új lehetőséget teremt napjaink alkotói számára.”

Az új Alpha 7S III 2020. szeptemberétől lesz elérhető Európában.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap