Beindulni látszik a technológiai szektor

Beindulni látszik a technológiai szektor

A Cisco Systems az október 24-én befejeződött első üzleti negyedévében 1,79 milliárd dolláros, részvényenként 30 centes nettó nyereséget ért el, szemben az egy évvel korábbi 2,2 milliárdos, részvényenként 37 centes eredménnyel - írja a Bloomberg. Az elemzők 31 centes eredményre számítottak.

A vártnál jobb eredményhez elsősorban az új vezérigazgató, John Chambers nevéhez kötődő költségcsökkentések járultak hozzá, aki befagyasztotta a munkaerő-felvételt, irodákat zárt be és csökkentette az utazási költségtérítéseket.

Az árbevétel 9,02 milliárd dollárra esett vissza, az elemzők alacsonyabb, 8,74 milliárdos összegre számítottak. A Cisco várakozásai szerint a második üzleti negyedév 1 és 4 százalék közötti forgalomnövekedést hozhat éves szinten, ami a Bloomberg számításai szerint legalább 9,18 milliárd dollárt jelent, az elemzői várakozások 8,96 milliárdos összegével szemben.

A Cisco Sytems szerint megindult a technológiai szektor talpra állása, amit saját forgalmi adatai is alátámasztanak a jelenlegi negyedévben - írja a Bloomberg. A számok alapján a növekedés korai fázisába léptünk, az amerikai piac vezetésével - mondta John Chambers, vezérigazgató, hozzátéve: az amerikai vállalati megrendelések az előző negyedév 20 százalékos éves szintű mínuszáról jelenleg plusz 10 százalékon állnak.

Elemzők szerint a vállalatok már nem halogathatják tovább technológiai beszerzéseiket. A Goldman Sachs szeptemberi előrejelzése szerint a szektor 8 százalékos visszaesést szenvedhet el az idén, a jövő év pedig már 2 százalékos növekedést hozhat.

A Cisco részvényeinek árfolyama idén összesen 43 százalékkal emelkedett, a bejelentést követően 4,6 százalékkal ugrott meg értéke az amerikai parketten.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward