Befutott az iOS 7.1 első frissítése

Ahogy arra számítani lehetett, az iOS 7.1.1 főleg hibajavításokat szállít.

Befutott az iOS 7.1 első frissítése

Az Apple az előzetes várakozásoknak megfelelően útnak indította az iOS 7.1 első foltozását, ami több problémára is gyógyírt jelent. A mostani szoftver a "Build 11D201" jelölés segítségével lesz pontosan megkülönböztethető a korábbi és a soron következő kiadásoktól.

Mit hoz a frissítés? Nos, az Apple mérnökei rengeteget dolgoztak a Touch ID ujjlenyomat-felismerő működésén, és a telepítés után várhatóan még jobb lesz ennek az egységnek a pontossága. Ez főleg azoknak jelenthet megnyugvást, akik már a lehető legtöbb funkciónál használják az iPhone 5S-sel debütált különlegességet. Az iOS 7.1.1 ezen túlmenően megoldást jelent egy olyan hibára, mely befolyással lehetett a billentyűzet reakciójának sebességére a mindennapos használat során. Végül egy olyan problémát is kiküszöböltek az újdonsággal, ami akkor jelentkezhetett, amikor Bluetooth kapcsolattal csatlakoztatott billentyűzet mellett engedélyezve volt a VoiceOver szolgáltatás is. Mindezek mellett pedig biztosan történtek olyan változtatások is, amelyeket nem hoztak nyilvánosságra a kiadási jegyzékkel – főleg biztonsági jellegű megoldásokra kell itt gondolni.

Érdekességképpen meg kell említenünk, hogy az akkumulátorhoz, illetve az üzemidőhöz kötődő változtatásokról sem esett szó, pedig egy ilyen kaliberű javítást általában előszeretettel emelnek ki a gyártók. Ettől függetlenül remélhetőleg búcsút lehet majd inteni a telephez köthető gondoknak is az iOS 7.1 frissítését követően, ugyanis ez sokakat érint a korábbi jelentések szerint.

Az iOS 7.1.1 elérhető lesz minden olyan készülékre, amire korábban kiadták az iOS 7.1-et, függetlenül attól, hogy javít-e ez valamit az adott mobilon, táblagépen vagy multimédiás lejátszón, avagy sem. A frissítést az iTunes segítségével, néhány kattintással fel tudják majd tenni a felhasználók, de út közben is egyszerűen lehet telepíteni, hiszen OTA (Over-The-Air) módon érkezik, és mindössze 15-30 MB között marad a teljes csomag mérete – készüléktől függ a pontos adat.

Az új iOS 7.1 verzió mellett számtalan híroldalon már a nyolcadik generációs iOS érkezéséről is feltűnt néhány pletyka. Az iOS 8 leleplezésére állítólag a június elején megrendezendő Apple WWDC (Worldwide Developers Conference) fejlesztői konferencián kerülhet majd sor, ahol sok más újítással is találkozhatnak a szerencsés kiválasztottak, akik ott lehetnek a helyszínen. Akik pedig lemaradtak, mert a sorsolás – igen, így döntötték el idén, hogy kik lehetnek ott – nem nekik kedvezett, otthonról követhetik a történéseket az online közvetítésen keresztül.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward