Befutott az Android új biztonsági frissítése

Befutott az Android új biztonsági frissítése

A júniusi javítócsomag a megszokottnál kevesebb problémát sorakoztat fel, ami mindenképpen jó hír, hiszen ebből az következik, hogy nem sok javítást kellett eszközölnie a szakembereknek az elmúlt egy hónapban. És a Google a mostani frissítéssel néhány olyan módosítást is bevetett, ami csak a Pixel széria tagjait érinti.

A biztonsági csomagot a megszokott módon, kettő részre osztotta a vállalat, a 2019-06-01 jelölésű frissítés tartalmazza az általános javításokat, a 2019-06-05 pedig azokat, amelyek eszközspecifikusak, szóval valamilyen adott komponenshez köthetőek. Ezúttal szerencsére viszonylag kevés sebezhetőséget kellett elhárítania a Google szakembereinek. A biztonsági frissítésnek mindkét része egyaránt 11 javítást tartalmaz. Az általános sebezhetőségből négy volt kritikus, és ezek javarészt a médiakeretrendszert érintették, a többi javítás pedig a rendszerhez és a keretrendszerhez fűződött. A 2019-06-05 jelölésű frissítésben főleg olyan módosítások vannak, amik a Qualcommtól, illetve a Qualcommhoz közel álló forrásból származó komponensekhez kapcsolódnak.

Az előző hónapban, májusban a Pixelek nem kaptak külön javítást, most viszont a referencia okostelefonok tulajdonosai a biztonsági foltokon felül más módosításokkal is számolhatnak. A Pixel 2-nél ki lett küszöbölve, hogy a bootloader egy hibája miatt néha lefagyott az eszköz az indulás folyamata során, ezzel kellemetlenségeket okozva a tulajdonosnak. A Pixel 3 és a Pixel 3 XL pedig stabilabban fog viselkedni a kamera használata közben, nem kell már attól tartani, hogy összeomlanak mozgóképfelvételek megörökítése közben. A Pixel 2 és a Pixel 3 szériát egyaránt érintően pedig érkezett egy javítás, ami a Netflix applikáció működésére lesz hatással, és egy olyan is, ami segít az „OK, Google” kulcsszavak érzékelésén, és ezáltal jobb lehet a felhasználói élmény a hangvezérlés használata közben.

Galéria megnyitása

Az összes eddig megjelent Pixel eszköz megkapja ezt a frissítést, beleértve a Pixel szériát eredetileg elindító Pixel C táblagépet is. A Pixel, Pixel 2 és Pixel 3 okostelefonok tulajdonosain felül már a Pixel 3a szériás mobilokkal rendelkező felhasználók is örülhetnek ennek. (Apró érdekesség, hogy a Pixel 3a számára ez a mostani volt az első biztonsági frissítés, és ha minden jól megy, akkor a következő minimum 3 évben ezeket rendszeresen fogja kapni.)

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap