Befutott a Samsung Wireless Charger Duo

Befutott a Samsung Wireless Charger Duo

A Samsung megirigyelte az Apple AirPower töltőpadját, és létrehozta a saját megoldását. Annyi kompromisszumot viszont itt rögtön kötni kell az AirPowerhöz képest, hogy a Wireless Charger Duo csak kettő eszközt képes egyszerre táplálni, míg a cupertinóiak készüléke egyszerre háromfelé is tudja továbbítani az energiát.

A Wireless Charger Duo esetében az egyik tölteni kívánt szerkezetet egy ideális szögben beállított bölcsőbe lehet tenni, így az akár használható is a töltés ideje alatt, a másik pedig egyszerűen ráfektethető a padra a kijelölt helyen. A Samsung egy gumírozott gyűrűt tett a szerkezet felületére, ami egyrészt azt hivatott megakadályozni, hogy az okostelefon megkarcolódjon a lerakás során, másrészt stabil tartást biztosít, nem tud egyszerűen lecsúszni róla a töltés alatt álló készülék. Persze nemcsak mobilt lehet ezzel tölteni, hanem más egyéb eszközt is, például okosórát.

Galéria megnyitása

Ez az újdonság összesen 15 wattos teljesítménnyel képes tölteni a honlapja szerint, ami azt jelenti, hogy mind a kettő ágon 7,5 wattot tud leadni. (Viszont a weboldal szerint csak az SGS9/SGS9+ és a Galaxy Note9 esetében képes ilyen töltési teljesítményre, más eszközöknél valószínűleg visszavesz a tempóból.) A Samsung itt már gyorstöltésről beszél, de egyébként a Wireless Charger Duo lassabban fogja „etetni” a ráhelyezett szerkezeteket, mint a vállalat korábban rajthoz állított, egyetlen férőhelyes megoldása, az ugyanis 9 wattos töltést támogat.

A szerkezet a megbízható működés érdekében kapott aktív hűtést is, így a melegedés egyáltalán nem jelenthet problémát. Azt pedig csak reméljük, hogy a kicsi ventilátor nem generál majd hallható zajt a töltés közben, hiszen nem lenne túl jó, ha az éjjeliszekrényre letett töltő egész este zúgna a tulajdonosa füle mellett. A Wireless Charger Duo a Qi technológiát támogatja, ennek megfelelően minden olyan szerkezet táplálható vele, ami ezt alkalmazza. A Samsung saját okostelefonja mellett például ráhelyezhető az iPhone 8 vagy az iPhone X is. A töltés folyamatáról kettő LED szolgál majd visszajelzéssel, értelemszerűen mindkét töltőfelülethez egy-egy állapotjelző fényforrás tartozik. Kettő színben lehet majd ehhez a termékhez hozzájutni, az egyik opció a fekete, a másik pedig a fehér.

Galéria megnyitása

A Samsung Wireless Charger Duo akkor kerül majd a boltokba, amikor a Galaxy Note9 is, tehát augusztus 24-én fog debütálni. Ezért a kiegészítőért 120 dolláros összeget kell leszurkolni, szóval igazából egyáltalán nem olcsó, és éppen ezért igazából csak annak érdemes elgondolkodnia a vásárláson, aki biztosan ki is szeretné használni mind a kettő felületet, tehát a vezeték nélküli töltést támogató okostelefonja mellett van egy hasonló lehetőséget biztosító okosórája is.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap