Befutott a Razer Nabu

A Razer első viselhető kiegészítője két kijelzővel lett ellátva.

Befutott a Razer Nabu

A Razer különböző perifériákkal szerzett magának ismertséget, amelyek alapvetően a játékosokat vették célba. Azonban a termékkínálatuk folyamatosan nő, és mostanra már az sem titok, hogy a viselhető eszközök terén is szeretnének labdába rúgni.

A Nabu néven elhíresült megoldásukra meglehetősen sokat kellett várni, de egy percig sem volt kétséges, hogy a fejlesztéseket annak rendje és módja szerint be fogják fejezni, és a boltok polcain landol a karperec. A bemutatására még az idei év elején, januárban került sor; az emberek először a Consumer Electronics Show-n ismerkedhettek meg vele közelebbről. A Nabu lényegében csak egy a sok fitneszkiegészítő közül. A legtöbb ilyen készülékhez hasonlóan ez is kényelmes, egész napos viselethez lett kialakítva, és mint a vetélytársak, egy sor mozgási szenzorral van ellátva. Azonban vannak benne olyan lehetőségek is, amelyek sok konkurense fölé emelhetik.

A Razer új reménysége például rögtön kettő kijelzővel van ellátva. A két OLED panelből a kisebbik csak jelzést ad arról, hogy milyen típusú értesítésről próbál a felhasználójának „szólni” az okostelefon, a nagyobb megjelenítőn pedig részletesebb információk is olvashatóak már. Ez azért jó, mert így az információkat megtarthatja magának a tulajdonosa, ugyanis a nagyra nőtt kijelző a karperec túlsó oldalán van, így normál esetben mások nem látják a rajta lévő feliratokat. A másik kiemelendő érdekesség az, hogy ez az első „közösségi viselhető kiegészítő”. Hogy ez mit takar? Nos, a Nabuk nem csak okostelefonokkal lépnek kapcsolatba, hanem egymással is, ráadásul mindezt automatikusan teszik. Tehát hogyha két Nabu felhasználó elsétál egymás mellett, a készülék jelzi ezt, így a tulajdonosok egyszerűen találkozhatnak egymással. És ki tudja, talán egy új barátság, vagy akár mélyebb kapcsolat kezdete lehet ez a pillanat. Akiknek felkeltette az érdeklődést a szerkezet, azok részletesebben is olvashatnak a benne rejlő lehetőségekről az év eleji hírünkben.

Kezdetben csak egy, de idővel több kivitelben is meg lehet majd szerezni a Nabut. Két különböző méretben lesz megvásárolható, és színvilág tekintetében is válogathatunk majd. A használata természetesen ennek is a Bluetooth Low Energy technológia támogatásához köthető, hiszen egy nagyon alacsony fogyasztású termékről beszélhetünk. De mit is jelent ez a gyakorlatban? Olyan készülékkel például biztosan nem kompatibilis a Nabu, amik az Android 4.3-nál régebbi operációs rendszert futtatnak, és emellett a Bluetooth 4.0 LE modul megléte is nélkülözhetetlen – napjainkban az új eszközök már általában megfelelnek ezeknek a feltételeknek. Ha az Apple okostelefonjairól van szó, akkor minimum egy iPhone 5 kell hozzá, a Windows Phone-t futtató mobilok pedig egyelőre nem támogatottak.

A Razer Nabut mostantól bárki megvásárolhatja, legalábbis a vállalat hazájában, az Egyesült Államokban, mivel itt kezdték meg első körben a termék forgalmazását. A Razer újdonsága 100 dollárba fog kerülni, ez a hasonló kiegészítők körében egy teljesen átlagos összegnek számít.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward