Befutott a leggyorsabb USB-s külső SSD?

A Lexar SL100 Pro Portable SSD sorozat három tagja igen-igen gyorsnak ígérkezik – a gyártó szerint a csúcsmodellnél most nincs gyorsabb a világon.

Befutott a leggyorsabb USB-s külső SSD?

Aki külső SSD meghajtóra vágyik, manapság rengeteg modell közül választhat, sőt, akár saját külső SSD-t is „építhet” magának, hiszen számos külső ház is rendelkezésre áll a SATA 6 Gbps-os, illetve a PCIe NVMe alapú megoldások számára. A felhozatal a Lexar jóvoltából most egy új, kulcsrakész meghajtóval bővült, amely a Lexar Professional SL100 Pro típusjelzést viseli.

Az új külső meghajtó szálcsiszolt alumínium házzal rendelkezik, ami 55 milliméter széles, 73,4 milliméter hosszú és mindössze 10,8 milliméter vastag. Belsejében PCI Express 3.0 x2 NVMe alapú SSD lapul, ami USB 3.1 Gen2 Type-C kapcsolaton keresztül 950 MB/s-os folyamatos maximális olvasási-, illetve 900 MB/s-os folyamatos maximális írási tempó elérésére képes. A sorozatban 250 GB-os, 500 GB-os és 1 TB-os modell lapul, ám a fenti sebességek jó eséllyel csak a két nagyobb kapacitású modellre érvényesek, a legkisebbre nem – ezt sajnos nem részletezte a gyártó. A termékek használatához csak egy USB Type-A vagy egy USB Type-C szabványú USB portra van szükség, külön külső tápellátásra nincs, ugyanis egy kábelen keresztül zajlik az adatátvitel és a tápellátás is. A kétféle kábel természetesen a csomag részét képezi.

Galéria megnyitása

Galéria megnyitása grid_on

A Lexar külső SSD meghajtója strapabíró kivitelben készül, így ellenáll a rezgéseknek, a kisebb ütéseknek, illetve a leejtésnek is. Az adatok védelméről a 256-bites AES adattitkosítást használó DataVault Lite alkalmazás gondoskodik, ami nem csak a kíváncsi szemektől óvja az adatokat, de a sérüléstől és a véletlen törléstől is. A DataVault Lite alkalmazás jelszóval védett tárhely létrehozására alkalmas, ugyanakkor a fájlok biztonságos törlését is elvégezhetjük rajta keresztül – a törlést követően a fájlok visszaállítására a gyártó szerint nem lesz mód, ami adatvédelmi szempontból jól hangzik.

Az SL100 Pro operációs rendszerek terén legalább Windows 8-as, illetve legalább macOS 10.6-os kiadást igényel – ezekkel, illetve az ennél frissebb verziókkal gond nélkül együttműködik. Strapabíróságról sajnos nem esett szó, az viszont már nem titok, hogy mindhárom új SSD-re három év jótállást vállal a gyártó.

A 250 GB-os változat 99,99 dollárba, az 512 GB-os kiadás 149,99 dollárba, az 1 TB-os csúcsmodell pedig 279,99 dollárba kerül. A friss adattárolók rövidesen megjelennek kereskedelmi forgalomban.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap