Befutott a GeForce GTX 650 Ti Boost Edition

Itt az Nvidia válasza az AMD nemrégiben piacra dobott Radeon HD 7790-es újdonságára.

Befutott a GeForce GTX 650 Ti Boost Edition

A GeForce GTX 650 Ti Boost Edition ma végre hivatalosan is hódító útjára indult - korábban, mint azt a többség gondolta volna.

Az Nvidia legfrissebb Kepler sorozatú videokártyája egy ütős válasznak tekinthető, amit a cég az AMD Radeon HD 7790-es újdonságának megjelenésére adott. A friss jövevény a GeForce GTX 650 Ti esetében már megismert GK106-os GPU-ra alapoz, amely szokás szerint ezúttal is 28 nm-es csíkszélességgel készül és összesen 768 CUDA magot tartalmaz. Apró, ám de fontos újítás, hogy a friss jövevény immár GPU Boost támogatással is rendelkezik, így ha a terhelés indokolja - és van elég mozgástér -, akkor a GPU magórajele dinamikusan megemelkedhet. A GK106-os GPU alap esetben 980 MHz-es magórajelen ketyeg, ám ezt az értéket a GPU Boost technológia akár 1033 MHz-re is képes feltornázni.

A VRAM szerepét 2 GB-nyi GDDR5-ös memória kapta, amely 192-bites adatsínen keresztül kapcsolódik a grafikus processzorhoz. A 6 GHz-es effektív órajelen ketyegő GDDR5-ös memóriachipek és a 192-bites adatsín alkalmazásának köszönhetően 144 GB/s-os memória-sávszélesség áll rendelkezésre, ami 66%-kal több, mint amit a GeForce GTX 650 TI esetében megszokhattunk - utóbbi a maga 128-bites memória interfészével és az 5,4 GHz-es effektív órajelen ketyegő GDDR5-ös memóriachipjeivel csak 86,4 GB/s-os memória-sávszélességgel gazdálkodhat.

Az új videokártya "elődjéhez" képest összességében 40%-kal nagyobb teljesítményt kínál, ami elegendő ahhoz, hogy zökkenőmentesen játszhassunk kedvenc játékainkkal magas minőség és 1920 x 1080 pixeles felbontás mellett.

A GeForce GTX 650 Ti kétslotos, egyetlen ventilátorral ellátott referencia hűtést alkalmaz, videó kimenetei között pedig két dual-link DVI, egy HDMI 1.4a, illetve egy 1.2-es DisplayPort csatlakozó sorakozik. Mivel az újdonság 140 wattos TDP-vel érkezik, így működéséhez szükség van egy hattűs PCI Express tápkábel alkalmazására is. A friss jövevény egyébként PCI Express 3.0-s csatolófelületet használ és kétutas SLI támogatást is kínál.

Az Nvidia friss videokártyája már a partnerek kínálatában is megjelent, így hamarosan csokorba szedjük az újdonságokat, amelyek között remélhetőleg sok érdekes példány lesz.

Az új videokártya 2 GB-os referencia kiadásai 169 dolláros ajánlott végfelhasználói áron érkeznek.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward