Befutott a Garmin első LTE-s karórája zenekedvelő sportolóknak

A Vívoactive család friss tagja az eddiginél jobb kapcsolati lehetőségek révén még jobban szolgálhatja majd a viselőjét.

Befutott a Garmin első LTE-s karórája zenekedvelő sportolóknak

A Garmin legutóbb lecsúszott a viselhető kiegészítőket gyártó vállalatok toplistáról, de egyébként sokszor képviselteti magát az ötödik helyen. A cég a CES 2019 alkalmával egy olyan új sportolóknak szánt okosórával rukkolt elő, ami már 4G LTE hálózati modemmel is fel lett vértezve, így még több érdeklődő figyelmét keltheti fel. És ez azért is különösen fontos, mert a Garmin korábban ilyen lehetőséggel megáldott eszközt még nem kínált.

A Vívoactive 3 Music nem egy teljesen új modell, hanem most egy ráncfelvarrást követően érkezett Las Vegasba. Egy kör alakú, 1,2 hüvelykes megjelenítőnek ad otthont 240 x 240 pixeles felbontással és transzflektív alappal, így napsütésben is tökéletesen látható, ráadásul alacsony fogyasztás mellett lehet folyamatosan aktív. A Vívoactive 3 Music a cég saját rendszerét vonultatja fel, ami eredendően a sportolók igényeit figyelembe véve lett megalkotva, de már sok jó extrával is szolgál. A készülék egyik fő pozitívumát a Garmin a zenelejátszási lehetőségben látja, erre már a neve rámutat az okosórának – ezen a téren a Deezer, az iHeartRadio és a Spotify támogatással lehet számolni, bár az utóbbira még egy kicsit várni kell. Viszont ezúttal sokkal fontosabb nekünk, hogy az eddiginél jobb kapcsolati lehetőségekkel lehet számolni. A készülékben a fizetések alkalmával (Garmin Pay) kihasználható az NFC chip, a Bluetooth (ANT+), és a GPS mellett már található 4G LTE hálózati modem is.

Galéria megnyitása

A Garmin a CES keretében elmondta a friss eszköz kapcsán, hogy immáron a felhasználó nyugodtan hátrahagyhatja az okostelefonját, ha futni/biciklizni indul, hiszen sportolás közben is kaphat és küldhet üzeneteket, sőt mi több, a zenehallgatási opció is „összeköthető” a mobil hálózati modemmel, ezáltal lehet menet közben is beszerezni friss dalokat. Öröm az ürömben, hogy telefonálni nem képes az óra, szóval a hívásokat nem tudja fogatni az eszköz tulajdonosa, ha nem viszi magával a mobilját. Van viszont olyan funkció, ami képes felismerni, ha a viselőjét baleset érte, és ilyen szükségállapotban el tudja küldeni a földrajzi helyzetét az előre beprogramozott kapcsolatok számára. Emellett pedig van egy olyan segélyhívó funkció is, amit akkor lehet aktiválni szinte feltűnés nélkül (5 mp-ig kell nyomni a fizikai gombot az óra oldalán), ha edzés közben nem érzi magát biztonságban az ember. Ilyenkor ugyanúgy a beállított kontaktoknak megy az értesítés a GPS által meghatározott helyadatokkal. És Garmin LiveTrack néven még szimpla útvonalmegosztásra is van lehetőség, ilyenkor a barátok, ismerősök végig figyelemmel kísérhetik, hogy éppen merre jár az eszköz viselője.

A Vívosmart 3 Music magában foglal minden lényeges mozgási szenzort, és a részét képezi egy fejlett pulzusmérő is, ami kiemelkedő pontossággal fog dolgozni a sportolás közben (is). A készülék háza strapabíró polimer, az előlapját pedig Gorilla Glass 3 üveg védi, így remélhetőleg nem fog egykönnyen megsérülni. 20 milliméteres szíjat lehet rátenni, gyárilag szilikonnal van szerelve, de ezt igény szerint lehet cserélni. A 39 grammos óra 5 ATM nyomást képes elviselni, így akár úszás közben is magabiztosan lehet hordani, csak extrémebb vízi sportok mellett kell levenni. A készülék üzemideje erősen változó lesz annak függvényében, hogy mennyire vannak kihasználva a kapcsolati képességei. Ha csak óraként üzemel, nincsen sportmódba kapcsolva, akkor akár 5-7 napot is kibír egy töltéssel a Vívoactive 3 Music, viszont a GPS bekapcsolását követően egy napon belül lemerül, az aktív 4G LTE használattal és zenehallgatással pedig még tovább lehet rövidíteni a futási teljesítményét (4 óra). A terméket iPhone-nal vagy Android operációs rendszert futtató okostelefonnal lehet majd társítani.

A Garmin 4G LTE-es Vívoactive 3 Music modelljének megjelenésével kapcsolatban nem sok információ áll a rendelkezésünkre. Annyit lehet tudni a vállalat honlapja alapján, hogy 5-8 hét múlva kezdődhez meg az értékesítése a Verizonnál. Az ár valószínűleg csak hetek múlva derül majd ki, a debütálás közeledtével. A vállalat célja idén valószínűleg az lesz, hogy visszaszerezze az elvesztett ötödik helyét a Samsungtól, és ebben segíthet az új Vívoactive 3 Music.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap