Befellegzett a Pentium-nak

2008 lesz az első év, amikor nem gyártanak több Pentium processzort. ...

Befellegzett a Pentium-nak

2008 lesz az első év, amikor nem gyártanak több Pentium processzort.

A Netburst architektúra már azzal megszűnt, hogy az Intel-nek sikerült az alsókategóriástól a felsőkategóriás processzorokig átváltani a Core technológiára. Így már csak 65 és 45 nanométeres gyártási technológiájú Core-alapú processzorok találhatók meg az Intel kínálatában.

A kétmagos Pentium D a Netburst architektúra legutolsó tagja, és éppen ideje volt már a processzor nyugdíjazására. Ha valahol még ezután is fellelhetők ilyen egységek, akkor azok már csak raktári készletből elérhetők, ugyanis az Intel nem szállít több ilyen processzort. A Pentium a legerősebb márkának számított az egész számítógépiparban, azonban elérkezett az idő a régi processzorok leváltására.

Új bejelentés is érkezett az Intel háza tájáról, mégpedig a Wolfdale-alapú Core 2 Duo E8600-ról. Ez az Intel első 3,2 GHz felett működő processzora a Core 2 generációból. A 45 nanométeres magra épülő központi egység 3,33 GHz-es sebességgel és összesen 6 MB gyorsítótárral rendelkezik.

Jó hír, hogy a processzor 65 W-os TDP-vel (Thermal Design Power) rendelkezik, ami azt sugallja hogy jó tuningpotenciállal fog rendelkezni. Egy 3,33 GHz-es Core 2 Duo 65 W fogyasztással elég jó vételnek tűnik.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward