Befejeződhetett a Radeon RX 5700-as sorozat gyártása

A pletykák szerint az AMD a régi generáció egy részének kivezetésén dolgozik, azaz éppen raktárkisöprés zajlik, hogy az új modellek számára legyen elég hely és elég gyártókapacitás.

Befejeződhetett a Radeon RX 5700-as sorozat gyártása

Az AMD várhatóan 2020. október 28-án mutatja be első olyan videokártyáit, amelyek már az RDNA következő generációs változatára, az RDNA 2 architektúrára támaszkodnak. Mivel az új videokártyák rajtjára jó előre érdemes felkészülni annak érdekében, hogy a megjelenés napján bőséges kínálat álljon a vásárlók rendelkezésére, a pletykák szerint a vállalatnál már leállították a NAVI 10-es GPU köré épülő Radeon RX 5700-as sorozatú videokártyák gyártását.

Ennek megfelelően sem Radeon RX 5700-as, sem pedig Radeon RX 5700 XT modellek nem készülnek, és ez nem csak az AMD referencia dizájnját használó termékeket, hanem az összes többi kiadást is érinti, legalábbis a Cowcotland értesülései alapján jelenleg így néz ki a helyzet. Az AMD hivatalosan még nem reagált a pletykákra.

Galéria megnyitása

Érdekesség, hogy ezzel egy időben a Radeon RX 5600 XT gyártása viszont tovább folyik, ami arra enged következtetni, hogy a NAVI 10-es GPU gyártása igazából nem leállt, csak visszafogták a rendeléseket, amelyek a Radeon RX 5700 és Radeon RX 5700 XT modellek nyugdíjazása miatt feleslegesség váltak. Az aktuális helyzet alapján úgy tűnik, hogy az AMD első körben a Radeon RX 5600 XT feletti kategóriában mutat be RDNA 2 alapú modelleket, így az RDNA alapú termékekre ezen a szinten már nincs szükség, a Radeon RX 5600 XT-nek azonban még helyt kell állnia egy rövid ideig, míg közvetlen utódja meg nem érkezik.

A felszabaduló kapacitást az AMD egyéb termékek gyártatására csoportosíthatja át a TSMC-nél, azaz zavartalanabbul készülhetnek az október 8-án bemutatkozó ZEN 3-as processzorok, a következő generációs játékkonzolokba szánt semi-custom SoC egységek, valamint az RDNA 2 alapú grafikus processzorok is. Hogy a Radeon RX 6000-es sorozat mekkora előrelépést hoz teljesítmény szintjén? Erre remélhetőleg már október 28-án választ kaphatunk, vagyis ezen a napon belsős teszteredményekre már lehet számítani, még ha az első független tesztekre egy kicsit tovább is kell várni.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap