Befejezi a 7200 RPM-es mobil HDD-k gyártását a Seagate

A vállalat ezzel a lépéssel a hibrid merevlemezek felé szeretné terelni a teljesítményre és adattároló kapacitásra érzékeny felhasználókat.

Befejezi a 7200 RPM-es mobil HDD-k gyártását a Seagate

A Seagate illetékesei úgy döntöttek, hogy még az idei év folyamán befejezik azoknak a 2,5 colos formátumú mobil merevlemezeknek a gyártását, amelyeknél a merevlemezkorongok 7200-as percenkénti fordulatszámmal pörögnek. A döntés hátterében az áll, hogy a kereskedelem fő áramába szánt termékek esetében változnak az igények, így az érdeklődés egyre inkább más termékek felé fordul - például a hibrid merevlemezek felé, amelyek a tradicionális merevlemezkorongok mellett némi NAND Flash adattárterületet is kínálnak, ezáltal nagyobb adatátviteli sebességeket garantálnak.

A 7200 RPM-es mobil merevlemezek a merevlemezkorongok magasabb fordulatszáma miatt kínálnak nagyobb teljesítményt, mint hagyományos, 5400 RPM-es társaik, ugyanakkor még így is jelentősen lassabbak a hibrid merevlemezeknél, illetve az SSD meghajtóknál.

Ennek eredményeként azok a felhasználók, akiknek fontos, hogy a lehető legnagyobb teljesítmény álljon rendelkezésre, méghozzá az akkumulátoridő érezhető csökkenése nélkül, évek óta azokat a noteszgépeket választják, amelyek SSD meghajtóra alapoznak. Azoknál a felhasználóknál, akiknél inkább a nagy adattároló kapacitás és a mérsékelt ár a fontos, általában nincs túl nagy jelentősége a teljesítménynek - így nekik tökéletesen megfelelnek az 5400 RPM-es mobil merevlemezek is.

A harmadik generációs hibrid merevlemezek érkezésével - amelyek még idén debütálhatnak - a Seagate a hibrid merevlemezeket a teljesítményre és adattároló kapacitásra érzékeny felhasználók felé pozícionálja. A gyártó annak érdekében, hogy a felhasználókat a hibrid merevlemezek felé terelje, befejezi a 2,5 colos formátumú, 7200 RPM-es mobil merevlemezek gyártását.

A gyártás befejezésével ezek a termékek persze nem tűnnek el azonnal a piacról, ugyanis hatalmas raktárkészletek állnak majd rendelkezésre belőlük, azaz egy ideig még szinte biztos, hogy jelen lesznek kereskedelmi forgalomban.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward