Beépített Snake-kel és más újításokkal frissült a Google Play Játékok

A keresőóriás az elmúlt néhány kiadás alkalmával több dolgot is megváltoztatott a játékokhoz kötődő szolgáltatásban.

Beépített Snake-kel és más újításokkal frissült a Google Play Játékok

A Google Play Játékok szolgáltatáshoz kapcsolódó alkalmazás nem kapott túl nagy figyelmet mostanában, pedig azért fejlődött az elmúlt hónapokban. Módosított néhány dolgot a Google a beállításokban, a keresőn, bekerült egy új játék, és olyan változások is akadnak, amik egyelőre nem élnek mindenkinél, de a közeljövőben pedig valószínűleg mindenhova elérnek.

A Play Játék elmúlt kiadásainál több alkalommal is átrajzolódott a beállítások szekció. Először a Google eltávolította azt a kapcsolót, amivel ki- vagy bekapcsolni lehetett az értesítéseket a felkérések és a friss kihívások esetében. Ez elsőre visszalépésnek hangzik, de valójában tisztogatásról van szó, ugyanis ezeket a funkciókat már tavasszal kivette a Play Játékokból a keresőóriás. Ami újdonság itt, az a kapcsoló, amivel letilthatóak az automatikusan elinduló videók az Arcade fülön. Minden bizonnyal sokakat zavartak ezek az animációk – valószínűleg a gyengébb telefonokat lassították is –, szóval mindenképpen jó hír, hogy ezt mostantól egyszerűen ki lehet kapcsolni.

Az alkalmazás frissítését követően a főoldal tetején megjelenik a keresőgomb. Ennek a segítségével könnyen lehet játékokat találni a nevük begépelésével. Ráadásul még mielőtt írni kezd a felhasználó, a rendszer magától kipakol egy „trending” listát öt olyan alkalmazással, ami az adott időszakban nagy népszerűségnek örvend. A program már gépelés közben is ajánlatokat fog tenni, hogy minél hamarabb megtalálja a felhasználó, a keresett dolgot – ez a Google Play Áruházból már valószínűleg mindenkinek ismerős lesz. A frissítést követően feltűnhet majd a felhasználóknak az is, hogy az alkalmazás alján található navigációs sáv kifehéredett. Ez letisztultabb, szebb megjelenést kölcsönöz majd az app számára.

Galéria megnyitása

A Google Play Játékok igazából nem arra való, hogy konkrétan abban játszanak a felhasználók, de azért akadnak benne „rejtett” játékok is. Eddig volt Pac-Man, Pasziánsz és Krikett, most pedig a sor tovább bővült a Snake-kel, amit valószínűleg senkinek sem kell bemutatni. A kígyós játék nagyon letisztult lett a megjelent képernyőmentések alapján, és igazából ez így jó. Rengeteg olyan Snake utánzat van, amit a fejlesztők bonyolult grafikai elemekkel próbálnak feldobni, de ezek sokszor inkább elvesznek az élményből, mint hozzátesznek. A Google Play Áruházban már régóta akadnak videós bemutatók az alkalmazások mellett, és már a Play Játékok esetében is számolni lehet majd ilyen opcióval. Igaz, itt egy kicsit szerényebb módon, mert nem beágyazott videókról beszélhetünk, hanem kiemelt YouTube linkekről a leírásokban. Ezt valószínűleg a fejlesztőnek kell hozzárendelnie a programokhoz, nincs minden játék esetében.

Galéria megnyitása

Végül kettő olyan változásról is beszámolhatunk, ami a jelek szerint egyelőre csak egy szűk felhasználói csoportot érint, de ez idővel valószínűleg megváltozik majd. Az egyik dolog, hogy teljesen átalakul a profiloldal, ahol az emberek megnézhetik egyebek mellett például azt, hogyan áll az XP szintjük. Érdekes módon itt korábban volt részletes felület is, most azonban ilyet nem látunk a felbukkant képernyőmentésen. (Ez tehát vagy megszünteti majd a Google, vagy elrejtette, hogy más információknak nagyobb felület maradjon.) Van viszont óriási betűkkel írt gratuláció, ha valamilyen eredményt ér el a felhasználó, ezzel feltételezhetően ösztönözni próbálja majd a játékosokat a vállalat.

Galéria megnyitása

A másik változás, ami még nem mindenkinél él, az a Hub felbukkanása. A navigációs sávon megjelenő új fülről azt kell tudni, hogy hírekkel szolgál majd. Itt kifejezetten a játékokkal kapcsolatos új információk jelennek majd meg; a gamerek ezen a felületen tájékozódhatnak a legújabb eseményekről, pletykákról, újdonságokról a játékvilággal kapcsolatosan.

Azt nehéz megmondani, hogy az utóbbi újításokat mikor fogja széles körben elérhetővé tenni a Google, de ettől függetlenül érdemes rendszeresen frissíteni a Play Játékok szolgáltatást, hiszen folyamatosan kapja a kisebb-nagyobb újításokat – ha túl nagy figyelem nem is irányul rá.

Google Play Játékok: Android

Neked ajánljuk

Kiemelt
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward