Beck: 2011-re stabilizálódik a mobilpiac

Beck: 2011-re stabilizálódik a mobilpiac

A Vodafone vezérigazgatója szerint a piac csak 2010 végén stabilizálódik, növekedésre pedig ezt követően lehet számítani. Hozzátette, az új szolgáltatások és a technológia iránti kereslet folyamatosan nő, miközben a felhasználók - most jórészt a válság hatásra, de egyébként is - folyamatosan kevesebbet akarnak költeni a szolgáltatásokra.

A vezérigazgató a távirati irodának kifejtette: céljuk az, hogy a társaság bevételcsökkenése minden negyedévben a piaci átlag alatt maradjon, s növekedjen a részesedése az előfizetők számát tekintve is. A Vodafone a harmadik negyedévben a mobilpiaci bevételek 23,3 százalékát tudhatta magáénak, amit minden negyedévben tovább szeretne növelni néhány tized százalékkal.

Beck szerint a reális cél az, hogy a következő negyedévben az arány megközelíti, eléri a 24 százalékot. Hozzátette, hogy miközben a harmadik negyedévben a magyar mobilpiac bevétele hat százalékkal esett vissza, a Vodafone-é csak 5,5 százalékkal. Ezt a társaság úgy tudta elérni, hogy miközben nőtt az ügyfélszáma, tovább csökkentette költségeit és javította hatékonyságát.

A harmadik negyedévben az összesített mobil ügyfélszám 106 ezer 726-tal mérséklődött a bázishoz képest, miközben a Vodafone-é 13 ezer 599-cel emelkedett.

A vezérigazgató elmondta, hogy a szolgáltatók a verseny mellett azért sincsenek könnyű helyzetben, mert az árak külső hatásra is folyamatosan csökkennek, részben azért is, mert a Nemzeti Hírközlési Hatóság, teljesítve az uniós elvárásokat, az idén is mérsékelte 20 százalékkal a végződtetési díjakat, illetve az SMS és az adat roaming díját. Jövő januárban a végződtetést illetően hasonló mértékű csökkentés várható - mondta az MTI-nek a Vodafone magyarországi vezére.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward