Beárazta a Continuum dokkolóját a Microsoft

A Microsoft Display Dock valamivel drágább lesz a hagyományos dokkolóknál, de a szerepe is sokkal fontosabb.

Beárazta a Continuum dokkolóját a Microsoft

A mobilos Windows 10 egyik legnagyobb dobása a Continuum, ami lényegében arra szolgál, hogy az okostelefon képes legyen úgy viselkedni, mint egy Windows 10-et futtató asztali számítógép. Ennek a kihasználásához pillanatnyilag elengedhetetlen egy dokkoló használata, ami Microsoft Display Dock néven futott be.

A Display Dock elsődleges feladata az lesz, hogy a nagyobb méretű külső megjelenítőt összekapcsolja az okostelefonnal, ami jelen esetben a Microsoft Lumia 950 vagy a Lumia 950 XL lehet. És hogy mennyiért teszi ezt meg? Nos, a redmondiak nettó 100 dolláros ajánlott fogyasztói árat szabtak neki – tehát erre még rámennek majd a különböző adók és egyéb sarcok is, szóval a végösszeg eltérő lehet az egyes országok között.

A kiegészítő egyik oldalán csak egy C-típusó USB felület található, ide kapcsolódik majd a Continuum lelkét képező okostelefon. A túloldalán viszont már csatlakozófelületek hada sorakozik fel, hogy minden igényt kielégítsen, és minden szükséges eszközt be lehessen kapcsolni a vérkeringésébe. A megjelenítő DisplayPort, vagy HDMI segítségével csatlakoztatható hozzá. A támogatott felbontása 1080p, és 60 Hz-cel dolgozik. Két USB 2.0 szolgál a perifériák fogadására, a harmadik USB 2.0 pedig egyéb eszköz töltésére használható. A működéshez szükséges energiát egy C-típusú USB csatlakozón keresztül nyeri, ez szintén a készülék hátuljára került. A be- és kimeneteken túl csak egy apró állapotjelző LED fedezhető fel rajta, ami a telefon aktivitását mutatja a felhasználó számára. A tömege 230 gramm, szóval a mobilnál azért nehezebb, de így is könnyedén hordozható, ha a szükség úgy hozza. Az oldalai 64,1 milliméteresek, és nagyjából egy colra emelkedik ki a síkból (25,6 mm).

Akárcsak a Lumia 950 és a Lumia 950 XL, a Microsoft Display Dock is novemberben kerül kereskedelmi forgalomba, ami érthető, hiszen ezekkel a csúcsmodellekkel együtt lesz használható. A kiegészítő mondhatni kötelező jellegű a zászlóshajók mellé, de legalábbis erősen ajánlott, hiszen a Continuum az egyik legfontosabb képessége a párosnak. Mivel a csomagjuk nem tartalmazza, minden vásárlónak külön kell rá beruháznia. Ezzel együtt már 650 és 750 dollárba kerülnek majd az okostelefonok – ezek még így sem egy vészesen magas összegek, mindössze már a konkurensek szintjén mozognak.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward