Beárazta 4K-s monitorát a Dell

Az új monitor igényes felépítéssel, remek felszereltséggel és meglehetősen borsos árcédulával kerül a boltok polcaira.

Beárazta 4K-s monitorát a Dell

A Dell 4K-s natív felbontás mellett üzemelő megjelenítője, amely az UP3214Q típusjelzést kapta, először idén júliusban mutatkozott be, amikor majdnem minden lényeges információra fény derült vele kapcsolatban. Várható ajánlott végfelhasználói ár tekintetében akkoriban még sötétben tapogatóztunk, ám azóta sok víz lefolyt a Dunán, és a termék végre kereskedelmi forgalomban is feltűnt, így hát kiderült, mennyi az annyi.

A 31,5 colos képátlójú kijelzővel érkező újdonság a Sharp IGZO kijelző paneljét használja, csak úgy, mint az ASUS 4K-s megoldása. Az új monitor 3840 x 2160 pixeles natív felbontással dolgozik, méghozzá 8 ezredmásodperces GTG válaszidő, 350 cd/m2-es fényerősség és 1000:1 kontrasztarány mellett. A Sharp lenyűgöző IGZO paneljének köszönhetően az újdonság az Adobe RGB színterének 99%-át, az sRGB színtérnek pedig 100%-át képes megjeleníteni. Természetesen a betekintési szögek is igen kedvezően alakulnak, ugyanis mind a függőleges, mind pedig a vízszintes betekintési szög értéke 176 fok.

Az elegáns, letisztult dizájnnal érkező Dell monitor extraként kapott egy beépített memóriakártya-olvasót és egy négyportos USB 3.0-s hubot is. A videó bemenetek között HDMI, DisplayPort és mini-DisplayPort csatlakozók sorakoznak. 1.2-es DisplayPorton keresztül 60 Hz-es, HDMI porton kereztül pedig 30 Hz-es képfrissítési ráta mellett aknázhatóak ki a natív felbontásban rejlő lehetőségek.

Az új monitor állványa egy remek megoldás, amely nem csak a kijelző döntését és elforgatását, de a magasság állítását is lehetővé teszi, sőt, a kábelmenedzsmentben is segít, ahogy azt már megszokhattuk. A három év garanciával érkező monitor Hongkong üzleteiben már feltűnt, ahol átszámítva 5400 amerikai dollárnak megfelelő összegért lehet hozzájutni. Ezzel a Dell monitora lett a legdrágább a mezőnyben (ASUS ~3500, Sharp 5000 dollár).

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward