Bay Trail-D platformra támaszkodik a Gigabyte új alaplapja

A J1800N-D2H passzív hűtéssel érkezik és felszereltségére sem igazán lehet panasz.

Bay Trail-D platformra támaszkodik a Gigabyte új alaplapja

Elkészült a Gigabyte legújabb Mini-ITX formátumú alaplapja, amely ezúttal az Intel Bay Trail platformjának asztali változatára támaszkodik.

A J1800N-D2H típusjelzéssel ellátott alaplap egy kétmagos, Celeron J1800 típusú Bay Trail-D processzornak ad helyet, amelynek CPU magjai 2,41 GHz-es alap- és 2,58 GHz-es Turbo Boost órajelen ketyegnek. A processzormagok egyszerre maximum két szálon tudnak dolgozni, másodszintű gyorsítótárból pedig összesen 1 MB-nyi áll rendelkezésükre. A 10 wattos TDP-vel büszkélkedő SoC egy Intel HD Graphics sorozatú videó vezérlőt is rejt, ami 688 MHz-es alap- és 792 MHz-es boost órajelen üzemel. A fedélzeten helyet kapott még egy kétcsatornás DDR3-as memóriavezérlő is, ami DDR3L-1333 MHz-es memóriatámogatással bír, rendszermemóriából pedig 8 GB-nyit támogat – természetesen ECC nélkül.

Az említett processzort egy nagyméretű passzív hűtőborda fedi, amelyen nincs hűtőventilátor, így a hangtalan működés garantált. Persze arról azért érdemes gondoskodni, hogy a kiszemelt számítógépházban legyen némi szellőzés annak érdekében, hogy a hűtőborda el tudja látni feladatát.

Az apró alaplapon – ami kiváló választás lehet kompakt, alacsony fogyasztású, költséghatékony PC építéséhez – ezúttal egy PCI Express 2.0 x1-es slot, egy mini PCI Express 2.0 x1-es slot, illetve két darab DDR3-as So-DIMM memóriafoglalat kapott helyet. A mini PCI Express 2.0 x1-es slot WiFi kártyát fogad, USB-s Bluetooth jelek feldolgozását azonban nem támogatja – áll a gyártó hivatalos weboldalán. SATA 3 Gbps-os portokból kettőt kapunk, USB 3.0-s portból pedig a jelek szerint csak egyetlen egy jár. Az új alaplap kapott még négy darab hátlapi és két darab alaplapi USB 2.0-s portot, egy Gigabites Ethernet vezérlőt, egy Realtek ALC887-es HD audió vezérlőt, valamint egy HDMI és egy D-Sub videó kimenetet is. Az alaplapi kivezetések között koaxiális S/PDIF, LPT, COM és egy USB 2.0-s tüskesor lapul.

Az új alaplap a gyártó hivatalos weboldalán már feltűnt, sőt, már webáruházunkban is kapható

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward