Bay Trail-D alapú deszkák az MSI és a Biostar műhelyéből

A Mini-ITX formátumú újdonságok passzív hűtéssel érkeznek, így teljesen hangtalanul üzemelnek.

Bay Trail-D alapú deszkák az MSI és a Biostar műhelyéből

A Gigabyte apró, Bay Trail-D platformra támaszkodó alaplapjáról nemrégiben számoltunk be, ám rajta kívül a napokban két másik újdonság is feltűnt, amelyek a Biostar és az MSI műhelyében készültek. A két friss deszka a Gigabyte megoldásához hasonlóan 17 x 17 centiméteres mérettel érkezik, azaz Mini-ITX formátum köré épülnek.

Az MSI újdonsága Military Class 4 gyártástechnológiával készül, azaz minőségi komponensek lapulnak rajta. A kétmagos Celeron J1800-as processzort ennél a modellnél is egy passzív hűtőborda hűti. A Biostar alaplapja szintén Celeron J1800-as processzort rejt, ami ugyancsak passzív hűtést kapott, de DDR3-as So-DIMM memóriafoglalatból ennél a modellnél kettő helyett csak egy van, így nem lehet kiaknázni a processzor kétcsatornás memóriavezérlőjében rejlő lehetőségeket.

Annak érdekében, hogy a két deszka legfontosabb tulajdonságait könnyű legyen áttekinteni, táblázatba foglaltuk őket. Íme:

Az új alaplapok mindketten passzív hűtéssel érkeznek, így kompakt, energiatakarékosan és hangtalanul működő asztali számítógép építésekor kifejezetten jól jöhetnek, amennyiben nem cél CPU- és GPU intenzív alkalmazások futtatása.

Az új alaplapokon található SoC listaára 72 dollár, maguk az alaplapok azonban 60 dolláros áron kerülnek forgalomba, ami azt jelenti, hogy a gyártók komoly kedvezményeket kapnak a SoC árából – vagy éppen veszteséggel adják el az alaplapokat, de ez utóbbira azért kevés az esély.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward