Bay Trail alapú konvertibilis tábla az ASUS műhelyéből

Az újdonság szemtelenül pofás árcédulájához képest remek felszereltséget kínál.

Bay Trail alapú konvertibilis tábla az ASUS műhelyéből

A frissen bemutatott Bay Trail platformra már több termék is alapoz, amelyek közül ezúttal az ASUS Transformer Book T100-as konvertibilis tábláját vesszük szemügyre egy picit közelebbről.

Galéria megnyitása

Az ASUS Transformer Book T100 egy négymagos Bay Trail Atom SoC egységet alkalmaz, amelynek processzormagjai 1,33 GHz-es alap-, és 1,8 GHz-es turbó órajelen ketyeghetnek. A Z3470-es központi egység négy darab Silvermont processzormagja mellé - amelyek 2 x 1 MB-nyi másodszintű gyorsítótárat használnak - egy HD Graphics típusú, Gen7+ architektúrára támaszkodó integrált videó vezérlő is jár, amelyben négy darab EU lapul. Ezek 310 MHz-es alap órajelen ketyegnek, de a rendszer terheléstől függően akár 667 MHz-ig is emelheti az IGP órajelet, hála a turbó támogatásnak.

Galéria megnyitása

A Z3470-es SoC kétcsatornás DDR3-as memóriavezérlőt kapott, ami maximum 4 GB-nyi LPDDR3-as rendszermemória kezelésére képes. Az ASUS terméke 4 GB-nyi helyett csak 2 GB-nyi rendszermemóriát kapott, ami nem is feltétlenül baj, hiszen ez a mennyiség még bőven belefér a 32-bites operációs rendszerek által szabott keretbe. A Bay trail esetében a Connected Standby mód amúgy is csak 32-bites operációs rendszer alatt működik, de a következő év első negyedévében a 64-bites operációs rendszerekhez is megérkezik az új funkció támogatásához szükséges driver.

Galéria megnyitása

A Transformer Book T100 egy 10,1 hüvelykes képátlójú, IPS alapú LCD kijelzőt alkalmaz, amely mögött természetesen LED-es háttérvilágítás teljesít szolgálatot. A natív felbontás értéke csak 1366 x 768 pixel, de ekkora képátlón ez sem tűnik alacsonynak. A tábla szélein Micro USB és HDMI csatlakozó, valamint egy Micro SD slot lapul - utóbbi tökéletesen alkalmas a belső 32 GB-nyi vagy 64 GB-nyi tárhely kényelmes kibővítésére.

Galéria megnyitása

A billentyűzetet is tartalmazó dokkoló rész billentyűi minőségiek, hiszen gondos mérnöki munka gyümölcseként születtek meg. A dokkolón érintőpad is található, amivel tökéletesen kiaknázhatóak a Windows 8.1 érintő támogatásában rejlő lehetőségek. A dokkolón normál méretű USB 3.0-s port is helyet kapott. Jelenlegi információink szerint a dokkoló nem tartalmaz külön akkumulátort, és a T100-as modell 31 wattórás akkumulátorkapacitásával 11 órányi üzemidőhöz lehet jutni.

Galéria megnyitása

A Transformer Book T100 dokkolóval együtt 264,16 x 170,18 x 23,62 milliméteres mérettel bír, tömege pedig 1089 gramm. Amennyiben a billentyűzetet is tartalmazó dokkolót lecsatoljuk, a T100 vastagsága 10,4 milliméterre, tömege pedig 545 grammra csökken. Nem rossz értékek ezek egy Windows alapú konvertibilis táblától.

A Transformer Book T100 kijelzőjének felbontását lehet ugyan kritizálni, ám a helyzetet egyből másképp fest, ha eláruljuk, mennyibe kerül az újdonság. A 32 GB-os modellt 349 dollárért, a 64 GB-os kiadást pedig 399 dollárért lehet hazavinni. Hab a tortán, hogy mindkét termékhez jár a Microsoft Office Home & Student 2013 teljes verziós kiadása is. Az újdonság ősszel kerülhet forgalomba, és a kisebbik várható ajánlott végfelhasználói ára bruttó 110 ezer forint lesz.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap