Bamboo Smart: Új ceruza Galaxy és hibrid Windows 10 gépekhez

A Wacom ezúttal egy olyan érintőtollat mutatott be, ami más gyártók készülékeihez lett tervezve. A Bamboo Smart két változatban jön.

Bamboo Smart: Új ceruza Galaxy és hibrid Windows 10 gépekhez

A Wacom egy új érintőtollal lepte meg a nagyközönséget Las Vegasban. A vállalat legfrissebb terméke direkt olyan készülékekhez készült, amelyekhez gyárilag nem jár ilyen kiegészítő, vagy ha igen, akkor is csak egy kevésbé minőségi példány. Sok dizájner arcára ülhet ki mosoly a Bamboo Smart hírére.

A Bamboo Smart kétféle kivitelben bukkant fel. Az egyiket Android operációs rendszerű készülékekkel lehet használni, azon belül is kifejezetten a Samsung Galaxy termékcsalád bizonyos tagjaihoz lett igazítva, a másikat pedig kettő az egyben eszközökhöz tervezte a Wacom. A különbség szemmel is látható az érintőtollak között, hiszen a Galaxykkal kompatibilisen csak egy programozható nyomógomb található, míg a másikon kettő van egymás mellett ugyanott. A gomb, illetve gombok segítségével többfajta művelet végezhető el: lehet képernyőmentéseket készíteni, amelyekre jegyzetelhet a felhasználó, előcsalogathatóak az utasítások egy programon belül, valamint egy előre kiválasztott alkalmazás is elindítható így.

A hibrid Windowsos táblákhoz tervezett toll azokkal a szerkezetekkel fog a legjobban funkcionálni, amelyek támogatják az Active Electrostatic technológiát – az AES a Wacom fejlesztése, a vállalat célja ezzel az EMR (Electro-Magnetic Resonance) eljárás leváltása volt. Az Active ES támogatással bíró készülékekhez még csak társítani sem kell az érintőtollat, elég csak a megjelenítőhöz érinteni a Bamboo Smart hegyét, és máris kezdődhet a munka. Mint a legtöbb Wacom által tervezett érintőceruzának, ennek is könnyedén lehet cserélni a fejét. Kemény és puha megoldások állnak majd a felhasználók rendelkezésére. Ez azért fontos, mert a különböző keménységű hegyek jobban passzolhatnak egy-egy munkafolyamathoz. Írni egyértelműen kényelmesebb és célszerűbb a kemény fejjel, hiszen ezzel határozott vonalak húzhatóak minden érintéssel, míg a grafikus munkáknál, például rajzolásnál már egyértelműen előnyt jelent egy puhább hegy.

A Bamboo Smart a lehető legnagyobb kényelem érdekében hengeres testet öltött, így bárhogy fogható használat közben, mindenképpen kézre áll. Az eszköz mindkét variánsa 130 x 9,5 milliméteres, azonban a kettő az egyben gépekhez tervezett „jóval” nehezebb lesz, ez 19 grammot nyom, míg a Galaxy eszközökkel kompatibilis csak 13 grammos. A Bamboo Smart a Wacom honlapjának tanúság szerint eddig a Galaxy Note 3, a Galaxy Note 4, a Galaxy Note Edge és a Galaxy Tab A androidos eszközökkel, valamint a Dell Venue 10 5050, Venue 10 Pro 5055 és Lenovo ThinkPad P40 Yoga készülékekkel lett teljes körűen tesztelve. Ezeknél már biztosan nem lesz probléma a működéssel, de az Active Electrostatic technológiát néhány egyéb masina is támogatja, így például a HP Elite x2 1021 vagy a Toshiba DynaPad N72, vélhetően ezekkel is képes lesz együttműködni a Bamboo Smart.

A Wacom újdonsága a vállalat tervei szerint a következő hónapban fog kereskedelmi forgalomba kerülni. A Bamboo Smartért 40 dolláros összeget kér majd a vállalat. Nem egy filléres megoldásról van tehát szó, de ismerve a Wacom technológiai megoldásait, aligha lesznek csalódottak azok a vásárlók, akik beruháznak egy példányra.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward