Bajok lehetnek a Win7 XP-módjával

Legalábbis a Sony VAIO laptopjai esetében, mivel hivatalosan is megerősítették, hogy biztonsági okok miatt letiltják azoknak az XP-módhoz szükséges hardveres virtualizációt.

Bajok lehetnek a Win7 XP-módjával

Legalábbis a Sony VAIO laptopjai esetében, mivel hivatalosan is megerősítették, hogy biztonsági okok miatt letiltják azokban az XP-módhoz szükséges hardveres virtualizációt.

A gond nem a processzorokkal van, elvégre azok természetesen támogatják a gyártójuk Virtuális Technológiáját (VT); Xavier Lauwaert, a Sony termékmarketing-menedzsere a következőképpen vázolta a problémát:

"A mérnökeinket [...] nagyon aggasztotta, hogy a VT engedélyezésével egyben rosszindulatú hackereknek is kiszolgáltatnánk a gépeinket, egészen a legbensőbb rendszerekig, [...] ezért inkább a VT teljes letiltása mellett döntöttünk."

"Az XP-virtualizáció iránti egyre fokozodó érdeklődésre és igényre való tekintettel azonban természetesen ezzel még nem zártuk le a kérdést; megtesszük, amit lehet, hogy legalább egyes modelleken biztonságosan engedélyezhessük a technikát."

"Sajnos azonban attól tartok, hogy a Z sorozat mindenképpen ki fog maradni az ezirányú erőfeszítéseinkből. Helyette inkább az újabb modellekre összpontosítunk."

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward